sunnuntai 6. helmikuuta 2011

Kynttilänpäiväkakkua

Kynttilänpäivä alkaa olla illassa. Tässä maistiaiset eilisen päivän tuotoksesta, Kynttilänpäivän hedelmäkakusta:


Otin jo itse maistiaispalan, sillä pelkäsin että tästä tuli liian hapan. Ei tullut, ei ainakaan minun suuhuni. Varsinaisesti tätä tarjoillaan syömään tulevalle Toiselle tyttärelle tänään vähän myöhemmin.

Hedelmäkakku

Kakku on taas näitä paistamatta valmiita, irtopohjavuokaan tehtyjä. Pohjaan murskasin paketillisen Täysjyvä-Digestive-keksejä, joiden joukkoon sekoitin noin 75 g voita. Täytteeseen vispasin purkillisen Flora vaniljaa. Sekoitin rasiallisen sitruuna-tuorejuustoa ja vauvanruokapurkillisen tyrni-omenasosetta. Sekoitin nämä keskenään ja lisäsin liotetut ja sitetn vesitilkkaan liuotetut 6 liivatelehteä ja vielä lopuksi yhden banaanin viipaleina.

Kun täyte oli vähän hyytynyt, ladoin koristeeksi nuo viinirypäleet ja tein päälliseksi hyytelön 2 desistä tyrni-olikohan-se-mandariini-vai-appelsiinimehua ja kolmesta liivatelehdestä. Kun pohja tuntui alun perin aika kuivalta, kaadoin hyytelön aika pian viinirypäleiden päälle, jolloin se valui täytteen läpi kostuttamaan pohjaa. Joka haluaa, voi tehdä ohuemman pohjan tai odottaa kiilteen vähän jähmettyvän, jolloin kakusta tulee keltainen, melkein kuin pääsiäiskakku.

En siis lisännyt yhtään sokeria. Tämä sopii minun makuuni, mutta jonkun mielestä kakku voisi kaivata vähän enemmän makeutta. Varsinkin viinirypäleet olivat pikkiriikkisen happamia.

Tästä pääsenkin aasinsillan kautta sopivasti viinitarha-asioihin. Onko kenelläkään hyviä vinkkejä viinirypäleiden kasvattamisesta tai taimien hankinnasta? Nyt jos ja kun meille tulee iii-so uusi kasvihuone, niin sinne mahtuisi tällainenkin kasvi. Tapasimme perjantaina rautakaupassa tuttavan, joka kertoi korjaneensa kolmantena vuonna jo satoakin "viinitarhastaan", mutta emmepä silloin huomanneet kysyä esimerkiksi kasvualustasta.

Päivä on ollut upea. Tässä hetki ennen auringonlaskua, kuvattuna suoraan tästä työhuoneeni ikkunasta. Lumiset oksat ovat vaahterasta.


3 kommenttia:

  1. Hienolta näyttää kakku, varmasti on makoisan hedelmällinen. Kasvihuoneenne kuulostaa jokaisen unelmalta, jotta sinne mahtuis enemmänkin kasvatettavaa. Saat sitten oman kahvittelunurkkauksen sinne myös, eikö niin ?

    VastaaPoista
  2. Tuttavallani on kasvihuoneessa viinirypäle tai taitaa olla kaksikin kun niin rehevästi kasvavat melkein kasvihuoneen täydeltä. Rypäleet on sinisiä ja aika pieniä. Juuret taitaa kyllä olla syvällä kasvihuoneen alla maaperässä.
    http://kiisseli.vuodatus.net/blog/844185/kotimaisia-viinirypaleita/

    VastaaPoista
  3. Komea on kakku,nams,mutta pittää ottaa nyt löysemmin,ei makeaa ja kaunis talvinen kuva,kevättä ootellaan,aurinko tosin paistaa,vaan ei lämmitä vielä:D

    Mukavaa viikkoa sinulle

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!