torstai 17. helmikuuta 2011

Ruokia

Mainostin jo viikonlopun kanaruokaamme, joka oli 4 kpl broilerin rintaleikkeitä + 2 pussia riisi-vihanneksia pakastealtaasta + 1 kukkakaali. Tällä siis aloitettiin lauanataina ja syötiin yhteensä 2 rintaleikettä ja noita lisäkkeitä. Sunnuntaina tein lopuista salaatin, jossa oli muut tykötarpeet kukkakaalia lukuunottamatta plus öljy-sinappi-punaviinietikka-maustekastike. Salaattia tuli valtava kulhollinen, joten sitä jäi vielä sunnuntain aterialtakin vaikka miten paljon. Mies esitti toivomuksen, että siitä jalostuisi laatikkoruoka juustokastikkeella höystettynä. No sehän kävi helposti. Pilkoin vuokaan myös kukkakaalin lopun ja kaadoin päälle juustoraasteella höystetyn valkokastikkeen ja pussillisen nakkeja, tietysti pilkottuna. Uunivuoka täyttyi laitoja myöten, joten tätä tuhtia talviruokaa syötiin meillä kolme päivää. Se oli niin hyvää, että vielä eilenkään emme olleet kyllästyneet siihen. Nyt vuoka kylläkin on jo tiskikoneessa, mutta kiittelimme miehen kanssa toinen toistamme: jo oli riittoisia kanoja.



Tänään ajattelimme pitää keittopäivän, mutta kaupassa oli niin hyvän näköistä, tuoretta poronvasakäristyslihaa, että sitä oli ihan pakka ostaa. Lähdenkin pian laittamaan sen alulle. Nuoremmat ja ahkerammat perheenäidit kukaties paheksuvat tällaista ruokajärjestystä, mutta me olemme kai jo sen ikäisiä, että voimme mainiosti syödä mitä lystäämme.

2 kommenttia:

  1. Minä söin neljä päivää kalakeittoa. Koskahan opin, ettei ruokaa tarvitse enää tehdä koko kattilallista.

    VastaaPoista
  2. Minä tein isännälle palapaisti lihasta keittoa siihen kasvissuikaleita,kyllä siitä lihasta voi tehä keittoa ja herkkua näkyi olevan,uppos kitaan tuosta vaan:D,itse olen tiukalla linjalla nyt,ei herkkuja nyt!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!