torstai 2. kesäkuuta 2011

Äkkiäpä kylmeni

Eilen oli todella lämmin päivä ja tänäänkin vielä iltapäivän alussa tuntui niin kesäiseltä, että kaivoin hellemekon esille. Keräsin käsille kaikki tarvittavat välineet ja tarvikkeet ja ryhdyin Puikkopapin yllyttämänä aloittelemaan muutamaan vuosikymmeneen suurinta käsityöhankettani. Kiitos yllytyksestä! - Rupesin pistelemään merkkausliinaa (kuten niitä ainakin ennen kutsuttiin) eli sampleria. Sitten kun minulla on jotain esiteltävää, esittelen välittömästi aikaansaannostani ja muutenkin työn edistymistä Varalla-blogissa. Toistaiseksi siellä ei ole tästä hankkeesta sanaakaan, sillä en vielä ole ottanut kuviakaan, en edes mallista. Tämä se ei kuitenkaan ole, kuva on aitan seinustalla viihtyvästä kärhöstä.


Yhtäkkiä ilma kylmeni, aurinko meni pilveen ja minun oli pakko tulla sisälle. Lampun valossa ei näin tarkan käsityön teko enää onnistunut. Olisikohan sittenkin pitänyt valita harvempi pohjakangas?

Kun podin ilkeitä iskiasvaivoja, joskus 80-luvun alussa, niin silloin opin ristipistoilun. Tein pellavalle pieniä kukkatauluja, eri kokoisia pöytäliinoja, kateliinoja ja vaikka mitä, pari merkkausliinaakin. Harrastus päättyi, kun huomasin, ettei näkö riitä, ei edes suurennuslasilampun avulla. Viimeinen työ, joka edelleen on pahasti kesken, oli tosi tiuhaa pellavaa oleva liina. Löysin sen tässä yhtenä päivänä yhden käsityölaatikon pohjalta. Nyt näkö on jotenkin muuttunut, sillä ainakin ulkona päivänvalossa pistely lähti sujumaan.

Tässäpä tämä helatorstai onkin jo siinä vaiheessa, että lähden kehittelemään iltaruokaa. Mies tilasi jauhelihapihvejä ja niitä hän tulee saamaan keitettyjen papujen kanssa.

6 kommenttia:

 1. Meillä on aika lailla samannäköinen kärhö talon seinustalla, mutta kukat on siniset.

  VastaaPoista
 2. Katsopa aikaisempaa postausta: meillä on myös sininen.

  VastaaPoista
 3. Mulla on sellaisia kausia, jolloin näen hyvin hämärässäkin tehdä käsitöitä, mutta toisinaan sitten se ei onnistu millään. Varsinkin tummalla langalla neulominen tekee vaikeuksia, jos pitäisi jotain pitsikuviota tehdä. Suoraa ja nurjaa nyt tekee katsomattakin. Se on tv:n seurantatekemistä. =D

  VastaaPoista
 4. Minä en kuvittelekaan enää tekeväni edes suoraa sukanvartta mustasta langasta. Onneksi harmaakaihi ei ole pahentunut viime vuodesta, mutta alaspäin menoa tämäkin on. Heh, vanhenemista!

  VastaaPoista
 5. Eilen aamulla töihin kävellessä oli hiki, mutta iltapäivällä tuli jo vettä. Suomen kesä. :)

  Olen itse täällä koko päivän iloinnut siitä, että näen. Optikkoni näet "narrasi" minut syksyllä kokeilemaan kuukausipiilareina "hyvin siedettyjä ja pehmeitä" linssejä. Koekuukausi oli ikävä, mutta luulin ongelman olevan käyttäjäperäinen, joten tilasin puolen vuoden satsin kuitenkin. Ei olisi pitänyt: pehmoiset linssit myttääntyivät silmissä (sikäli kuin ne ensin silmiin sai), enkä nähnyt terävästi varsinkaan väsyneenä. Nyt tarkastuksessa ilmoitin haluavani vanhan mallin takaisin, ja sen sain. Eilen oli "rillipäivä" ja tänään laitoin linssit silmiin. Väsy on, mutta näen silti huomattavasti terävämmin kuin edellisillä.

  VastaaPoista
 6. Ihana tuo kärhö. Minulla ei tuollainen onnistuisi.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!