keskiviikko 22. kesäkuuta 2011

Homma etenee rivakasti

Maalarit ovat ripeitä poikia. Luullakseni talon isoimmat pinnat on jo sudittu ja enää on jäljellä se hitain osuus, ikkunan ja oven pielet, erinäiset korjaushommat päärakennuksen ja aitan nurkissa. Ihan juhannukseksi urakka ei taida valmistua, tai tietystihän se riippuu miten noita ilmoja pitelee. Onneksi eilen ja tänään on ollut poutaa ja erityisesti tämä poutapäivä on hyvä juttu, kun pojilla on nosturi vuokrattuna.  Talon päädyt ovat niin korkeat, ettei tikkailta ole kiva maalata. Nyt nosturin lavalle oli lastattuna sekä vuorilauta-, ikkunanpoka- että seinämaalipytyt ja kaikki tarvittavat työkalut. Muutama rima ainakin oli vaihdettava, tiesi mies kertoa. Itse en ole käynyt tänään kyttäämässä maalarimestarien puuhia.

Tällainenkin koura kävi pihassa. Se nosti nopeasti ja näppärästi kaikki oksat ja risut peräkärryyn ja kiidätti ne jäteasemalle.  Tuollaisesta pensassilpusta ei kai oikein ole hakkeeksikaan, tai mistä minä tiedän haketettiinko se jossain vai ei. Me emme ainakaan jääneet kaipaamaan haketta.

Meillä on omakohtaista kokemusta risujen hakettamisesta. Olemme yhtenä kesänä leikanneet (tai paremmin sanottuna velimies moottorisahoineen kävi leikkaamassa)  nyt jo edesmenneet pihasalavat ja itse hakettaneet oksat. Oli se kamala homma. Yksi naapurin setä kävi kolmantena päivänä oikein paikan päällä tarkistamassa, että mekä itse sitä haketinta käytimme. Kone oli lainassa samalta velimieheltä, jonka koneet yleensäkin ovat astetta järeämpiä kuin tällaisten omakotiasukkien laitteet. Veli näet on maanviljelijä, luomutilallinen.

Tämä alareunassa oleva risti ei ole kenenkään hautamuistomerkiltä, vaan kuvaan osui kukkatuki kun kuvasin noita kouria ikkunan takaa.

Minä innostuin eilen pitkästä aikaa näpertämään nukkekotitavaroita. Pohjatarjottimen kuvio kertoo enemmän kuin sanat: tulossa on kasvihuone. Tarkemmat tiedot pääsevät aikanaan nukkisblogiini.

5 kommenttia:

 1. Oikein mukavaa ja kaunista juhannusta sinulle, Villiviini<3

  VastaaPoista
 2. Meilläkin pitäisi nyt saada pian terassien kaiteet kuntoon, että pääsee loppumaalaukset tekemään. Hitaammin kuin ammattilaisilla, mutta tuleepa silti tehdyksi (toivon). :) Puukuorma tulee huomenna pihalle. Juhannuspuuhia.

  Vaikuttaapa mielenkiintoiselta tuo uusi nukkisprojektikin. =D

  Rentouttavaa Juhannusaikaa!

  VastaaPoista
 3. Meillä oli pari viikkoa sitten ikkunaprojekti ja viime viikonloppuna uima-allasprojekti. Ensi kesänä on sitten talon maalaaminen, jos saadaan rahaa säästöön...

  VastaaPoista
 4. Näyttääpä kivalta tuo nukkisjuttusi :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!