sunnuntai 19. kesäkuuta 2011

Piilokuva ja pihahommia

Tässä ensin pieni piilokuva eli meidän pikkuinen ottolapsemme, joka tänään ei selvästikään halua julkisuutta:

Tämä on varmaan pienin ikinä pihassa liikkunut oravanpoika. Se kuljeskelee yksinään ja vähän eksyksissä ja on vähän niinkuin ominut meidät perheekseen. Olisikohan emo joutunut esimerkiksi pihalla hortoilevan musta-valkoisen kissan uhriksi? Ruokimme pikkuista maapähkinöillä, jota tämä tomerasti opettelee pureskelemaan pienillä hampaillaan. Pikkuinen tipahtaa joskus köynnöshortensian oksalta ja joskus uni yllättää, kuten tässä. Terassin kaiteessa on vielä tyhjä kukkalaatikko odottamassa siirtoa muihin maisemiin ja siinäpä onkin oravanlapsen mukava nukkua oman hännän alla.

Tein pari tuntia pihatöitä, niin pyhäpäivä kuin onkin, sillä maalarimestarit tulevat aamulla ja ulkorakennuksen ympäristö oli kitkettävä etukäteen puhtaaksi. Toisen puolen siivosin jo aikaisemmin keltamosta ja nyt oli nokkossavotan vuoro. Nokkosen lisäksi jätesäkkeihin meni keltamoa, vuohenputkea ja paukkupalsamia. Saalis: kolme isoa säkillistä edellisten kahden lisäksi ja vähän nokkosenpolttamia siellä täällä pitkistä hihoista, helmoista ja hanskoista huolimatta. Kitkemistä riittäisi vielä kukkapenkeissä vaikka loppupäiväksi, mutta onneksi näyttää siltä kuin ennustetut sadepilvet lähestyisivät...

Kamera oli mukana pihalla, mutta en sentään rupea kuvaamaan, saati esittelemään oman pihan nokkospöheikköä. Sen sijaan kuvasin naapuriraksalta valuneen sepelin (n. 30 cm kerros meidän tontilla) ja luultavasti mainitun sepelin turmelemat marjakuuset. Kuvat voivat olla tarpeellisia todistuskappaleita. En viitsi nyt esitellä niitä, kun ei vielä tiedetä, kehkeytyykö asiasta riita vai sovussako isorakeiset sepelit häviävät. Voi olla, että aitan maalaamisenkin takia marjakuuset on pakko leikata alas ja siitä ne eivät varmasti toivu. Ne tosin ovat jo nyt niin ruman näköisiä ja puolikuolleita, että vaihtoehdot ovat vähissä.

Ampiainen kuuluu pörräävän selän takana, joten se pitäisi nyt häätää pihalle. Eilen murhasin kukkaruukullisen muurahaisia, kun mokomat olivat asettuneet taloksi takkahuoneen ikkunalaudalle. Semmoista tämä kesä on ja juhannusviikkokin alkamassa.

2 kommenttia:

  1. Voi, toivottavasti marjakuuset säilyvät hengissä....

    T. irmastiina

    En sitten vaan pääse sinulle kommentoimaan, kun nimettömänä, mutta onneksi edes näin..:))

    VastaaPoista
  2. Hyvä että edes näin! Mistähän tuo mahtaa johtua+

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!