sunnuntai 26. kesäkuuta 2011

Ihmettelyä

Kun muutama päivä sitten kiittelimme toisiamme siitä, että tuli lisättyä vartiointiliikkeen hälyjä taloon, niin nyt siitä vasta itseämme kiittelemmekin. Luin eilen nettiuutisista, miten näillä kulmilla, ei ihan meidän kaupunginosassamme mutta aika lähellä, on kolmeen tai neljään taloon yritetty murtautua röyhkeästi. Yhdessä omakotitalossa isäntäväki oli kotona ja asettumassa nukkumaan, kun alakerrasta kuului ääniä tai liikettä. Juu, kun isäntä meni katsomaan, niin rosvo oli jo kerännyt kodin elektroniikkaa ja oli parhaillaan kiipeämässä tuuletusikkunasta ulos.

Ei ihme, että poliisiauto kierteli juhannuspäivänä meidänkin nurkilla ja varmaan ensimmäistä kertaa vuosiin. Vartiointiliikkeen tarra postilaatikossa tuli tarkkaan noteeratuksi ja toivottavasti sen tekevät myös rosvot. Ainakin hälyt asentaneen kaverin mielestä ammattitaitoisille varkaille jo pelkkä heidän tarransa riittää tiedottamaan, että tähän taloon ei kannata mennä.

Putkimiehemme asuu pienessä naapuripitäjässä ja hän kertoi, että heille rosmot olivat törmänneet sisälle keskellä kirkasta päivää. Isäntä on sen verran riski mies, että oli saanut heidät käännytettyä ulos, mutta entäpä, jos rouva olisi ollut yksin kotona? 

Ihmettelyä aiheutti myös tämä pieni posliinikukka, joka tänäkin vuonna rupesi yllättäen kukkimaan. Kukat ovat kauniita ja tuoksu on ihana, vaikkei koko ihanuus tästä harmaan päivän kuvasta oikein ehkä välitykään. Vaihteeksi kuitenkin jotain sisälläkin kukkivaa... Myös pääsiäis-/joulu- ja nyt näköjään myös juhannuskaktuksemme kukkii parhaillaan fuksian värisillä kukillaan.

Aurinko paistaa tänään suloisesti, joten taidanpa kerätä kamppeet ( = käsityötarvikkeet, kännykän, kameran ja hyytävän jännärin sekä ehkä vielä palan juhannuskakkua evääksi) ja siirtyä terassille. Lämpötilaa en ole vielä tarkistanut, joten ehkä varusteisiin kuuluu jakkukin varmuuden vuoksi. Käsityö on edelleenkin sama iso ristipistotyö, jossa riittää puuhaa vielä moneksi viikoksi. Tällaisena päivänä valoa on riittävästi pieniin pistoihin tai permminkin sanottuna vanhoille silmilleni.

Mies tilasi valkoviinilaatikolle peiton, jonka lupasinkin virkata moninkertaisesta villalangasta. Sen kun kastelee, saa viinin pysymään viileänä, perusteli fysiikkaa aikanaan perusteellisesti opetellut mieheni. Ilmiön nimenkin hän mainitsi, mutta minä en lukenut niin perusteellisesti fyssaa että enää muistaisin sitä. Keskikoulussa opettaja-Nakki oli sitä mieltä, että tytöt eivät kumminkaan ymmärrä mitään fysiikan laeista.

6 kommenttia:

 1. Teillä taitaa olla parempi sää kuin meillä POhjois-Karjalassa. Nyt iltapäivällä kello kahden maissa rupesi ripeksimään taas vettä...

  Kyllä niitä halytyslaitteita on hyvä laittaa, ei ole hauskaa, jos rosvot vievät tavarat mukanaan;/

  Oikein hyvää juhannuksen loppua sinulle, Villiviini<3

  VastaaPoista
 2. Meillä ollut mahtavat ilmat koko juhannuksen..☺

  Tuo on kyllä kauheeta, kun noita murtomiehiä on nykyisin, joka paikassa... Meilläkin ennen ovet aina auki (ei siis lukossa).
  Nykyisin kun mennään takapihallekkin lukitaan etuovi.

  t. irmastiina

  VastaaPoista
 3. Voi olla, että ilman tarraa teilläkin olisi jo käyty. Meidänkin aikaisempaan naapuriin oli tultu sisälle perheen nukkuessa. Vieläpä pojan huoneen läpi. Onneksi isäntä heräsi ja rosvo pakeni ilman saalista.
  Posliinikukan tuoksu on ihana, jos ei ole liikaa.
  Minullakin taitaa olla juhannuskaktus kun nuppuja pukkaa.
  Meillä on parvekkeella vielä +30, joten hetken saa odottaa, että lämpötila laskee. Hieno päivä muuten on ollut.
  Lapsuudessani laitettiin maitopullon päälle märkä villasukka ja se tuuliseen paikkaan. Toisaalta villasukka piti myös kahvin lämpimänä.
  Mukavia lukuhetkiä terassilla!

  VastaaPoista
 4. Hui, murtoveikot on pelottavia! Kauniin kesäinen ulkoasu sulla blogissa. Muuten, kun mää voitin viimeks Sun arvonnassa, niin tervetuloa nyt vastavuoroisesti kokeilemaan onnea mun blogin arvontaan! ;)

  http://possumunkki.vuodatus.net/

  VastaaPoista
 5. Juhannuskaktus kukkii minunkin terassillani.

  VastaaPoista
 6. Näitä röyhkeitä varkaita tosiaan on nyt tuntunut olevan liikkeellä melkoisesti. Meillä onneksi nuo koirat kyllä aika hyvin karkoittavat vieraita tulijoita. Senverran ison mekkalan aina pistävät päälle, kun joku ajaa pihalle - viimeistään, kun ovat sisälle tulossa. Joku rohkelikko voisi yhden koiran talouteen vielä uskaltautuakin, mutta meillä on näitä vahteja neljä. =D

  Ja kaunis on posliinikukka kukkiessaan! Täytyy vain katsoa, ettei ole mitään pilallemenevää siinä alla, kun valuttavat yleensä sitä mahlaansa yltäkylläisesti myös. Siinä syy, miksi minä en posliinikukista niin välitä...

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!