torstai 1. elokuuta 2013

Ajatella, jo elokuu

Näin tämäkin kesä on hurahtanut elokuun puolelle. Vielä heinäkuulta mummo--muisto:
Tässä kuussa kalenterimummolla on uudet kujeet, kuten varmaan tälläkin mummolla. Nukkekotiaherrusta nyt ainakin on tiedossa, jotta saan raivattua tuvan pöydän tyhjäksi.

Paistoin äsken mustikkapiirakan jostain löytämälläni marttojen ohjeella. Taikinaan tuli mm. piimää, kaurahiutaleita ja sen piimän takia kohotusaineeksi soodaa. Pohja oli aika kuiva eikä muutenkaan erityisen hyvä, vaan pikemminkin "terveellinen". Seuraavan marjapiirakan teen perinteiseen muropohjaan. Oman pihan marjoista ei enää piirakoita leivota, mutta kaipa me vielä ainakin mustaherukoita ostamme talven varalle. Mies tosin ei niistä tykkää, mutta eipä hän enempää marjoja kuin marjapiirakoita muutenkaa syö. Paistoin myös pakastimesta löytyneet valmispasteijat, jotka olivat yllättävän hyviä, vaikka olivat muhineet pakastimessa ties miten pitkään.

Mies kaavailee meille kahden hengen rapukestejä lauantai.illaksi. Muutamana vuonna olemme kutsuneet ystäviäkin syömään rapuja, mutta kun se ei ole mikään vakiintunut perinne, niin ajatus kesteistä kaksistaan tuntuu ihan hyvältä. En tiedä, aikooko hän korvata hääpäiväillallisen ravuilla vai muutenko vain haluaa herkutella. Hääpäivä on ensi viikon lopulla. Silloin 8 v. tulee täyteen. Yleensä olemme käyneet ulkona syömässä sen ainoan kerran vuodessa, jolloin ulkona syöminen ei tarkoita omaa terassia.

Ukkonen on jyrissyt pariin kertaan tänään, mutta kiertänyt meidät muuten aika kaukaa. Pitäisi ehkä käydä kasvihuoneella kastelemassa tomaatit ja keräämässä kypsät talteen.

3 kommenttia:

 1. Rapuja - en ole ikinä maistanutkaan.
  Minäkin tapasin Ukkelin 10.08.1974

  VastaaPoista
 2. Rapuaika parhaimmillaan, nam!
  Marjapiirakkaa minäkin, sellaista kuningatar-johon tuli murupäällys. Pasvaista, mutta ah niin hyvää:)
  Hyvää elokuun alkua!

  VastaaPoista
 3. Onnea hääpäivälle! Meillä tuli huhtikuussa 12 vuotta täyteen. Rapuja en koskaan syönyt.
  Olisin varmaan maistanut, jos olisi jossain tarjottu, mutta ei ole tullut vastaankaan.
  Mukavaa elokuuta!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!