lauantai 31. elokuuta 2013

Kesäkauden päättäjäiset?

Tänään arvelimme kesäkauden pian päättyvän. Mies toi broilerin koipinuijia, joita grillattiin tai oikeammin sanottuna ensin käristettiin muuripannulla ja sitten loppukypsennettiin kannen alla. Ai jee, ne olivat hyviä. Loput syödään huomenna, ellei mies nakerra niitä väli- tai yöpalakseen. -  Jos olisimme tienneet, että ne ovat niin hyviä, niin noinhan niitä olisi syöty pitkin kesää. Kintut oli liotettu marinadissa, mutta sen pyyhin mahdollisimman tarkkaan pois ennen paistamista.

Ilta oli jo aika viileä, joten kipitimme ruoan jälkeen aika nopeasti sisätiloihin. Tulevalle päivälle ja sunnuntaille on lupailtu sadetta, joten pikkuhiljaa tässä kai on pakko siirtyä sisäruokintaan. Se tarkoitttaa muun muassa sitä, että tuvan pöydältä on saatava nukkekotiverstaani raivattua pois. Elättelen toivoa, että saisin uusimman taloni kasattua ja siirrettyä yläkertaan. Se taas edellyttää yhden työkalun käytön opettelua ja siihen en arvaa ryhtyä ilman, että Talon Asiantuntija on kotosalla. Sahaan vielä tassuni poikki, jos toheloin. Asiantuntija tosin sanoi, ettei hän semmoista sahaa ole koskaan käyttänyt. Joka tapauksessa minun pitää saada yksi ikkunareikä muutettua oviaukoksi ja tehtävä ikkunapokia. Isoon taloon tarvitaan hirmuinen määrää kapeaa listaa.

Elonkorjuu-kuvakin löytyi. Melkein tunnen nenässäni kypsän viljan tuoksun. Leivän tuoksun.


Sukkasadon alkaminen on yksi varma syksyn merkki. Maanantaina se alkaa. Ehdin vielä inventoida lankalaatikot - niitä on monta - ja kaivaa puikot esille. Harmaa jakuntekelekin pitäisi neuloa valmiiksi, etenkin kun sille olisi jo käyttöäkin. Bambu-lankaa jää monta kerää, joille tarttis keksiä käyttöä. Ehkä joku huivi? Väri kylläkin oli pettymys. Hiirenharmaa.

Tarkoitus oli etsiä kuva oravasta, mutta sattui silmiin tämä. Kuva on lainattu Huutonetistä ja esittää Kerttu Nurmisen Por Arte-kokoelman päärynää. Eikös olekin upea ja sopii hyvin sadonkorjuuteemaan? Hinta lähes 300 €.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!