keskiviikko 5. maaliskuuta 2014

Eka osa arvottu!

Anja Reginan aitan Anja pääsi lähimmäksi 75 000 kävijän paalupaikkaa ja varmisteli vielä toisellakin kommentilla voittonsa. Onnea!

Anja voi nyt valita jomman kumman kirjani. Mattila-kirjassa on paitsi oman sukuni tarinaa vaarini isoäidin kertomana, myös mukana on paljon muutakin 1800-luvun historiaa Suomessa eikä vähiten Sibeliusten asumisesta tämän isomummin pojan vuokralaisena. Perttilä-kirja on tavallaan jatkoa edelliselle, mutta kertoo pääasiassa kotini ja lähitalojen historiaa, mm. siitä miten Pekka Halonen maalasi meidän tuvassamme Kotkan kirkon alttaritaulua. - Ilmoittele, kumpaan päädyt ja samalla yhteystietosi jompaan kumpaan sähköpostiini.

Arvonnan toinen osa on vielä menossa ja jatkuu yhdeksännen päivän iltaan asti.

Tämä kaksoistila Mattila ja Postlari ovat olleet paikallislehdessä kovasti tapetilla. Tänään julkaistiin uutinen, joka kertoi, että ne on myyty turkulaiselle rakennusliikkeelle. Uutisen perusteella rakennusten tulevaisuus tuntuu turvatulta. Aikaisempi omistaja oli Senaatti-kiinteistöt. - Mattila-kirjan kansikuvassa on isäni synnyinkoti Postlar, rakennettu 1722. Vaarini oli Posltarin viimeinen vuokraviljelijä ja Eskelin-sukumme viljeli tiluksia noin sadan vuoden ajan - kuten edellinenkin viljelijäsuku. Mattila pilkottaa aitan takana ja sitä viljeli vaarin serkku ja sitä ennen edellisen polven veljekset.
Aitta on nimenomaan se Mattilan aitta, jossa Jean Sibelius oli ja säevlesikin kesällä. Sibeliukset olivat Mattilassa vuokralla 1899-1902, jona aikana syntyi mm. Toinen sinfonia ja Finlandia. Tätä muistuttava kilpi on aitan seinässä. Rakennukset sijaitsevat Yli-Keravalla.Toinen kirjani kertoo omasta talostamme, jonka kuva on myös kannessa. Perttilän lisäksi kirjassa on tarinaa mm. lähellä olevasta Hjeltien Linnamäen huvilasta, nyt jo "kadonnutta kansanperinnettä". Huvilan paikalla on rivitalo.

5 kommenttia:

 1. mammamia 4. maaliskuuta 2014 21.13

  "075 000 se on siinä. 75 000. kävijä. linkitin naamakirjassa ja blogissa, silloin rupesi tapahtumaan. onnea, Auli!"
  ensiksi iloitsin täsmäosumasta 75000. kävijänä. mutta tämähän olikin arvonta, ja arpa suosi Anjaa. Onnea Anjalle. Minulla onkin molemmat kirjat, joten ei olisi ollut palkintoa. sitä mietin ja arpa kohtalon on aina arvaamaton. loppu hyvin, kaikki hyvin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voii mammamia, tämmöinenkö moka mulle sattui? Millä minä sen nyt hyvitän? Omasta mielestäni olin hyvin tarkkaan lukevinani kommentit. Sinun osoitteesi kai minulla onkin.

   Poista
  2. Ei syytä huoleen, minullahan on sinun molemmat kirjasi. Kirjoitat uuden kirjan ja senkin tilaan, kun on tilattavissa. Blogejasi luen jatkossakin ja seuraan elämän menoa, miten se sujuu arjessa iloineen ja murheineen. Ei moka ollenkaan enkä odota hyvitystä.

   Poista
 2. On se vaan komia talo. Pitäisi nähdä oikein luonnossa.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!