maanantai 3. maaliskuuta 2014

Melkein maistuu kesä

Sain kuin sainkin tehtyä tosi ison taimi- et siementilauksen. Ah, tuntuu melkein kesältä, vaikka yölää onkin satanut vähän lunta eivätkä viime päivien hyytävät uutisetkaan yhtään lämmitä. Kesää kuitenkin odotellaan ja rauhaa maailmaan.

Nettipuutarhasta on tulossa tuttua ja uutta, muutamaa semmoistakin lajia, jotka olen onnistunut tappamaan jo ennen kuin poloiset ovat ehtineet edes maahan saakka. Pihakukiksi tulevat vanhat, hyväksi koetut miljoonakellot. Tänä vuonna valitsin väriksi vaaleanpunaisia alushameita. Tomattia ja kurkkua tulee muutamaa lajia ja yhtä sun toista muuta. Parvekkeelle istutan auringossa viihtyvää portulakkaa. Toiveissa tietysti on aurinkoinen kesä. Viime vuonna taisivat portulakat tehdä noin viitisen kukkaa...


Nämä miljoonakellot kukkivat meillä toissakesänä. Jännitysmomentteja on vielä tulossa: onko rautatieomenapuu ja kaksi muuta ompuntainta vielä hengissä? Saanko jalohortensiat kukkimaan? Onko viiniköynnös elossa? Entäpä verivaahtera ja sen kaverina oleva Mongolian vaahtera?

Arvontaan on vielä matkaa, joten moni ehtii ottaa osaa! Nyt lähden keittämään päivän lounaaksi annokse kaurapuuroa. Maanantai ja paastopäivä näet on menossa.

3 kommenttia:

 1. Varmasti on kiva taimittaa kesän kukkijoita itse. Miljoonakello on minunkin kesäkukkani, aina vien mökille ison amppelin kuistille. Portulakka ei minulla menestynyt lainkaan joten olen sen jättänyt luetteloista. Ihmekukka ja ananaskirsikka sekä trumpettikukka ovat hienosti talvehtineet sisällä ja odottelen lämpimiä kelejä siirtääkseni ne sitten ulkoilmaan. Joulun jouluruusukin sinnittelee ruukussa ja odottaa pihalle pääsemistä.
  Kyllä kevät on hienoa aikaa - ja toiveikastakin, vaikka tuo tilanne maailmalla tuntuukin liian vakavalta ja uhkaavalta. Toivotaan kuitenkin parasta siinäkin suhteessa.

  VastaaPoista
 2. Voi meillä kevät oli ja meni. Tänään satoi lunta enmmän kuin kertaakaan koko talvena. No, äkkiähän tuo sulaa onneksi poiskin.
  Minäkin olen kovasti yrittänyt siemeniä multaan laittaa ja itse keräämistäni suippopaprikan siemenistä onkin jo paljon taimia ilmoilla. Viime kesänä sain niistä oikein satoakin =)

  VastaaPoista
 3. Uusi lumi vanhan surma, vai miten se nyt menikään?

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!