tiistai 18. maaliskuuta 2014

Yllätysvieras ja mullanvaihtoa

Tein tänään vihdoinkin se, mikä olisi pitänyt tehdä ajat sitten eli vaihdoin mullat melkein kaikkiin purkkikukkiini. Yritin tavata kuukalenteria, mutten oikein saanut siitä muuta tolkkua kuin että nyt on otollinen aika juurten kasvuun. No, sehän sopii, sillä jaoin aika monta kasvia ja istutin useita uusiin ruukkuihinkin. Nyt heidän sitten sopii juurtua kunnolla - kaipa yläosakin innostuu samalla kasvamaan. Muutama ruukku jäi käsittelemättä, kun puhti loppui ja melkein multakin.

Kipaisin välillä telkkarin ääreen katsomaan, mitä uutta maailmalta, mutta vetäydyin kiireesti taaksepäin. Terassin kaiteella oli vieras:


Äiti-fasaani se tässä nakertaa auringonkukansiemeniä eikä edews hätkähtänyt, kun kävin hakemassa kameran ja otin useita kuviakin. Pyrstön takana oleviin rusinoihin se ole ainakaan vielä kajonnut, mutta ne ehkä maistuvatkin paremmin  ystävällemme mustarastaalle. Vaan enpä ole tätäkään rouvaa aikaisemmin kaiteella nähnyt. Tuo rautalanka lintulaudan katolla on muuten sen takia, etteivät oravat saa heitettyä kattoa maahan.

5 kommenttia:

 1. Empä olis tunnistanut lintua, kun en ole koskaan nähnyt. Täällä meillä ei fasaaneja juurikaan ole.

  VastaaPoista
 2. Jotenkin odolta minustakin lintu näyttää..:))

  VastaaPoista
 3. Outo on tipunen ja sekin kun on tullut ikkunalle.

  VastaaPoista
 4. Näitä liikuskelee meidän pihassa ja huutoakin on jo kuulunut. En sitten tiedä, onko se huutaja emäntää etsivä uros vai kiljuuko tämä naaraskin. Mutta lajista olen varma.

  VastaaPoista
 5. Tuttu lintu, meillä täällä näitä on, kuusen juurella saattaa olla kymmenkunta.Ovat niin tottuneita ihmisiin, etteivät piittaa mitään. Lintulaudalle eivät pääse, kun ovat niin huonoja lentämään, mutta sen alla käyvät syömässä muilta tippuneita siemeniä.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!