perjantai 28. maaliskuuta 2014

Yhteisvastuulounaalla

Meille on jo tullut perinteeksi osallistua seurakunnan Yhteisvastuulounaalle. Eilen oli tarjolla guatemalalaista ruokaa: topado- eli kookos-kalakeittoa, subanik-kastiketta riisin kanssa, avokado-maissisalaattia. tomaatti-sipulisalaattia ja vihreää salaattia sekä kahvia suklaapiirakan kanssa. Ruoka oli hyvää ja mielellämme maksoimme siitä. Maksu oli pakollinen, mutta hinta vapaaehtoinen, kuten ilmoituksessakin todetaan.Otin kuvat joka ruokalajista, mutta kuvassa keitto näytti olmikeitolta eikä suklaakakkukaan ollut muuta kuin ruskea lätty. Tässä pääruoka ja salaatit, joissa sentään on väriä! Kastikkeessa oli kanaa ja nautaa, ehkä possuakin sekä kasviksia. Joku piti sitä vahvasti maustettuna, kuten sen pitikin olla, oikein tulista. Me emme sitä tulisuutta löytäneet, mutta olihan se muuten ihan o.k. Ehkä pöytänaapurimme onnistui saamaan suuhunsa jonkun chilin palasen?


Kalakeitto oli hurmaavaa. Kookosmaito sopivasti pyöristi makua. Kalaa oli kahta sorttia, lohta ja jotain vaaleaa kalaa, jonka nimestä emme päässeet selville.

Olimme oikein tyytyväisiä lounasretkeemme.  Väkeä oli lähes seurakuntasalin täydeltä, vaikkemme onnistuneet tapaamaan kuin kolme tuttua. Muut olivat varmaan käyneet jo aikaisemmin syömässä. Muutama pikkuipanakin oli äitinsä kanssa syömässä.

Tänäänkään ei  kotona oikein kunnon ruokaa syödäkään. Kävimme päivällä vaaria tervehtimässä mukanamme täytetyt croissantit ja bebé-leivokset, jotka ovat vaarin herkkua. Eilen oli sama tilanne ja eilistä naposteltavaa on vielä täksikin illaksi. Huomisen ja sunnuntain ruokaa ei vielä kukaan ole miettinyt.

Mukavaa viikonloppua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!