tiistai 19. toukokuuta 2015

"Ierikka viluperse"

Näin näppärästi sitä vanha kansa luonnehti maanantain nimipäivän viettäjiä eli Eeroa, Eerikkiä ja Ierikkaa. Päivään liittyi monenmoisia uskomuksia. Tuo kylmäpeppu merkitsi sitä, että jos Eerikkinä on kylmää, niin saadaan lämmin kesä ja päinvastoin. Jos satoi, niin saadaan aurinkoa ja tänäänhän illalla meillä ainakin satoi oikein ropisten. Saapi nähdä, miten paikkansa pitävää tuo vanhan kansan tieto tällä kertaa on.

Ierikkaa käytiin onnittelemassa ja vietiin kahvileivät mennessämme. Isä oli kodinhoitajalta saanut jo aamulla ihanan ruusukimpun. Kun teimme lähtöä omasta pihasta, huomasin ison parven sepelkyyhkyjä viereisellä kevyen liikenteen tiellä. Olivat täyttämässä kupujaan hiekalla, kuten kuvasta näkyy. Tässä on vain pieni osa parvesta. En ehtinyt laskea, mutta oli niitä siinä ainakin toistakymmentä.


En tiedä, miten suurta reviiriä sepelkyyhky vartioi, mutta vähintään yksi pesä on meidän vanhoissa puissa. Aamulla otin myös tämän kuvan, ikkunasta senkin ja valoa vasten:


Taas kerran ei voi muuta kuin ihmetellä tätä internetin ihmeellistä maailmaa, tällä kertaa naamakirjaa. Löysin sieltä pari päivää sitten tutun nimen, naisen jolla on sukumme vanha nimi. Minä tietysti heti kysymään, että olemmeko sukulaisia. No olemme! Se ei vielä ole selvinnyt, mitä kautta, mutta sitähän rupean ohimennen tutkailemaan. Isäkään ei osannut vastata kyselyihini. Epäilykseni on, että tämä rouva tai itse asiassa hänen miehensä polveutuu samasta talosta, josta oli lähtöisin vaarini isoisä. Nyt puhutaan ajasta noin 200 vuotta sitten, niin että ihan lähimpiä serkuksia ei sentään olla.

Löytyy sitä printistäkin yhä edelleen tuttuja eli ei pidä yliarvioida sähköistä mediaa ainoana tietolähteenä. Syöpä-lehdestä löysin tutun nimen, johon voisi yrittää olla yhteydessä. Yhdestä toisesta lehdestä löysin toisen vaarini vanhaa nimeä kantavan naisihmisen, johon jo otinkin yhteyttä. Saman pitäjän ihmisiä hän kylläkin ilmoitti olevansa, mutta ilmeisesti ei kuitenkaan samaa sukua. On aina mieluisaa löytää uusia sukulaisia, vaikka miten kaukaisia, niin sukulaisia kuitenkin olivat he oikean tai väärän koivun takaa.

Päivän terveysraportti: minulla muuten kaikki hyvin, paitsi ne silmät, ne silmät. Pihan kaivelukin tuntuu vähän selässä, mutta niistä hommista oli tänään vapaapäivä. Miehellä kaikki ei ole hyvin. Ylihuomenna lääkäri soittaa, mutta olin illalla sitä mieltä, että aloite kannattaisi ottaa omiin käsiin ja itse huomenna soittaa aluesairaalaan. Jos ei muuta, niin kuulisi ainakin labratulokset päivää aikaisemmin. Jos ei miestä voi kutsua viluperseeksi, niin ehkä märkähousuksi. Itse hän epäilee, että verta on taas ruvennut hyytymään samaan paikkaan, josta sitä jo kertaalleen leikkauksen jälkeen poistettiin 750 grammaa.

3 kommenttia:

  1. Itse se ihmisen on terveydestään huolta pidettävä, ei näihin arvausapulaisiin kannata luottaa..;( Minua harmittaa ja pelottaa miehesi tilanne! Toivotan teille onnea ja periksiantamattomuutta! ♥♥♥

    VastaaPoista
  2. Voimia sinne miehellesikin ! Ja sinulle kiitoksia neuvosta, nyt teksti taas suureni :)

    VastaaPoista
  3. Kiitos teille kun olette matkassa mukana.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!