lauantai 2. toukokuuta 2015

Toukokuussa ollaan!

Moni on toivotellut eri yhteyksissä hauskaa vappua. En muista, muistinko minä toivotella sitä juuri muille kuin kaupan tädeille. Kun meillä mies yleensä hoitaa kauppaostokset - minä kuulemma pysähdyn joka tolpan kohdalle lukemaan tuoteselosteita - niin nyt hän erikseen pyysi minua ostosten tekijäksi. Kotiin tuli kolme kassillista tavaraa ja silti unohdin kokonaan vappupäivän ruoat. Muistin sentään ostaa kolmea lajia perunasalaattia ja kun mies kävi Savuhovin tehtaanmyymälässä, ei ruoasta tullut puutetta. Nautimme siis vapun perinneruokaa perunasalaattia ja grillimakkaraa. Grillissä emme sentään makkaroita paistaneet, vaan ihan perinteisesti uunissa. Kauppakasseissa oli muutakin kuin perunasalaattia. Täydensin vähän varastoja ensi viikon varalle sekä ostin uudet tiski- ja vessaharjat ja sen sellaista tarpeellista.

Saman tien varrella, tai ainakin melkein, on Uudenmaan Herkun leipäkauppa. Sieltä mukaan lähti marsipäänipäällysteinen, tosi mehevä ja herkullinen vappukakku ja leipää. Erityisesti jyvillä tai oikeammin kai siemenillä maustettu ruisvuokaleipä on oikeaa herkkua. Kakun ostin, kun velimiehen kanssa oli puhetta kyläilystä. Hän käy puolestamme puutarhakaupassa ja lupasi tuoda kärhöjen taimia omasta kasvattamostaan. Alkaa kuulemma tuvan pöytä olla aika täynnä.

Samat täyden pöydän syndrooma vaivaa meitäkin, varsinkin sitten kun luultavasti lähiaikoina saan puutarhoilta parikin isoa kasvilähetystä. Muun muassa tähän mäkeen tulee varmasti eräitä matalia maanpeitepensaita, toivottavasti niitä velimiehen tuomia rinneangervoja.


Ihan osattomiksi emme kuitenkaan jääneet vapusta. Naapurissa oli pirskeet, jotka alkoivat juuri tuossa pellolla - toisen naapurin tiluksilla, joita sentään ei vielä oltu kylvetty. Naapurimme olivat kantaneet pellolle pöydän, tuolit ja muut tykötarpeet. Me huomasimme asian, kun allkoi kuulua iloista puheensorinaa tavallista lähempää. Puhe ei suinkaan hiljentynyt, kun väki siirtyi kylpypaljuun, johon on suora näkyvyys muun muassa ruokapöydästämme. Sen verran uteliaita olimme, että oli pakko tarkistaa seurueen asustus. juu, osa miehistä oli nakuja, osalla oli pöksyt jalassa. Naiset havaintojemme mukaan esiintyivät pikku-pikku-bikineissä. Angervot istutetaan juuri tuohon kulmaan, kylläkin omalle tontillemme.

Onko muuten kenelläkään kokemuksia kylpypaljujen tyhjentämistä tai siis siitä, miten ja minne ne tyhjennetään normaalisti? Ja kuinka usein?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!