perjantai 14. elokuuta 2015

Päivitettiin almanakkoja

Tänään katseltiin alkusyksyn ohjelmaa ja onhan sitä. Mies sai soittotuntiensa ajat ja minulla on näitä omia sairausmenoja jo valmiiksi almanakkaan merkittynä. Mies hetken harkitsi, miten paljon uhraa aikaa ja rahaa tunneilleen, mutta yhdessä totesimme, että se on hänen ainoa rahaa vievä harrastuksensa. Siitä ei ihan heti tingitä, ihan jo mielenterveydellisistäkään syistä.

Omat harrastukseni ovat tässä pirtissä ja pihapiirissä tapahtuvia, vaikka niin mielelläni joskus lähtisinkin "johonkin". Mutta kun on näitä vaivoja, eivät mitkä tahansa harrastukset terveydenkään puolesta käy. Aina ei voi miestäkään vaivata kyytimieheksi, niin että ollaan sitten kotona ja vielä hyvällä mielellä. Johan minä aikanani ehdin reissata ihan tarpeeksi. Parhaimmillaan työmatkakin oli 84 kilsaa kahteen kertaan päivässä. Silloin ei autoilussa ollut mitään ongelmaa. Nyt on.

Menin lupaamaan rintamamies-nukkekotini ensi vuoden puolella Nukkekotiyhdistyksen järjestämään nukkisnäyttelyyn, joka muistaakseni on Tampereella tai Jyväskylässä, jos nimittäin kuljetus järjestyy jonkun muun toimesta. Siinä ainakin on yksi lähtitulevaisuuden harrastus, kun taloon pitäisi tehdä ulkoeteinen ja muutenkin viimeistellä sitä valmiiksi. En kehdannut olla lupaamatta, kun mökkini sentään on numero 2 sadasta huvilasta. Pitäähän siellä olla yksi "tavistalokin", joka ei komeudella kilpaile huippuosaajien rakennelmien kanssa. Ja tuleepa nyt ainakin hyvä syy ryhtyä rupeamaan, pitkästä aikaa tähänkin harrastukseen, kun olen enempi keskittynyt kirjoittamiseen tai oikeammin taustoittamiseen ja muuhun materiaalin haalimiseen.

Talo on mittakaavassa 1:18 ja se on minulle vähän liian pieni, näille varsinkin nyt kovin turvonneille töppösormille. Mutta eiköhän se siitä. Ensin täytyy tehdä piirustukset ja etsiä raaka-ainetta, mutta muistaakseni minulla on jotain levyä, ainakin paspis-pahvia, josta voi leikata seinät ja katon. Ikkunoiden ja ovien näpertäminen on haastavin homma.

Selvästi kesä alkaa kääntyä syksyn puolelle. Sen huomasi illan viilenemisestä ja siitä, etten löytänyt enää oikein mitään niityn kukkia maljakkoon. Kukkapenkin leimukukat ja kultapallot alkavat juuri kukkia, mutta niitä en raaski leikata.


Kärhö rupesi kukkimaan uudestaan, mutta siinäkin on vasta muutama kukka ja nuppu, joten en lähde turhan päiten napsimaan muutaman päivän iloksi niitäkään maljakkoon.

2 kommenttia:

  1. ♥Hyvä viikonloppua! kaunis kärhö...taitaa olla alppikärhö?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitähän se. Hyvää viikonloppua sinullekin!

      Poista

Kiitos kommentistasi!