tiistai 22. syyskuuta 2015

Vaihdoin väriä

Ruska tuli tännekin, kun luin jostain, ettei vain facebookista, että keltainen on voimaannuttava ja mielialaa nostattava väri ja muistaakseni myös luovuutta lisäävä vaikutus sillä on. Ja sitten se kuulemma vauhdittaa aineenvaihduntaakin. Tämä nyt ehkä ei ihan ole keltaisen keltainen, mutta uskotaan, että vaikutukset ovat samat. Oranssi kumminkin antaa elinvoimaa enkä yhtään epäile.

Minulla on aineenvaihdunta ollut ilmeisen vilkasta, sillä paino on pudonnut seitsemisen kiloa ehkä kuukauden sisällä. Viimeksi tosin se johtui syövästä, joten toivotaan, ettei tällä kertaa siitä syystä. Varaa on vielä...

Lisää väriterapiaa: aamupalani on edelleen tämän tapainen päivän piristäjä. En ole punninnut, mutta kyllä tässä aika monta sataa grammaa vihanneksia on ja ainakin neljää tai viittä väriä. Hiilihydraatit tulevat voileivistä.


Tein huutonetistä aika mieluisan löydön. Tykkään kovasti näistä Heikki Orvolan kynttilälyhdyistä ja kun kotona oli jo yksi isompi vihreä ja näin sen sieluni silmillä meidän glögipöydässämme, niin sinnehän nämäkin on ajateltu. Nämä ovat olleet tuotannossa ilmeisesti 1975 - 83 Nuutajärvellä. Kun ei Nuutajärven tehdastakaan enää ole, niin senkin takia pidän tätä hyvänä ostoksena.

Melkein kaupantekijäisiksi, vaan en suinkaan ilmaiseksi sain tämän pyykkäritytön. Tunteeko kukaan sitä? Se voisi olla Arabian tai Kupittaan, vaikka leimoja ei olekaan pohjassa. Pulsaattoripesukone ja pesujauhepaketti voisivat osoittaa firmalahjan suuntaan. Niin tai näin, minuta tämä oli hyvä ostos kaiken kaikkiaan.




8 kommenttia:

  1. Ihanaa kun sinulla on elämänhalua! Kyllä olet saanut ponnistellakin sen eteen.
    Kaikkea hyvää elämääsi Villiviini sinulle ja miehellesi! ♥♥

    VastaaPoista
  2. Nyt jäi kiinnostamaan, että mitä tuossa sinun aamupalassasi on - sen mainitsemasi voileivän ja päällä näkyvien marjojen lisäksi?

    Nukke näyttää aika paljon Ann-Maj Helpiön nukelta, mutta tuo pesukone... hmm... voisi olla uniikki työ tilauksesta. http://www.uusikaupunki.fi/~puoti/puodit/puoti010.htm

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen samaa mieltä, kun nyt katselin noita Helpiön nukkeja. Upo ja Hoover olivat uranuurtajia Suomessa pulsaattoripesukonealalla ja voisin hyvin kuvitella, että tämmöiset nuket olivat kivoja mainoslahjoja. Onko sinulla mielikuvaa Helpiön nukkien hinnoista? Lottanukke ja tuo pyykkäri olisivat aika kivoja.

      Aamupalani: 1 avokado paloina, 3-4 kirsikkatomaattia pilkottuna, 5-6 valmiiksi marinoitua valkosipulinkynttä purkista marinadeineen, joskus niiden tilalla tilkka maustettuaa rypsiöljyä, jotain lehtikaali- tai yrttisilppua jos on. Vähän pipanoita eli auringonkukan ym. siemeniä ja joskus pari, kolme hunajalla maustettua tai muuta esim. suolapähkinää. Nyt oli myös kourallinen puolukoita kruunuksi. Talvella silppusin pienen lohkon punasipuliakin. Porkkana ja pala kesäkurpitsaa joskus.

      Poista
  3. Katsoin vielä tarkasti noita linkissä olevia kuvia ja sielläpä on taka-alalla nukke, joka ripustaa pyykkiä! Googlaa Ann-Maj Helpiö. Hän on uusikaupunkilainen keramiikkataiteilija - yli kahdeksankymppinen - joka on ollut Arabialla tekemässä juuri näitä nukkeja. Ne ovat keräilytavaraa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä minun nukkeni ei ole A-M H:n tekemä; soitin ja kysyin. Pyykkärityttöäkään ei enää ole saatavilla.

      Poista
  4. Kiitos vinkistä - tänään etsinkin keltaisen jakun ylleni - taidan jopa taittaa yhden krysanteemin oksan työpöydälleni keittiönpöydältä. Pakottaudun pirteyteen. Ihanaa päivää!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!