tiistai 4. tammikuuta 2011

Sitkeitä myyjiä ynnä muuta

Jouduin sitkeän puhelinmyyjän jallittamaksi eli vaihdoin laajakaistaliittymää vastoin parempaa tietoa. Aika moni olennainen seikka jäi pojalta kertomatta. Seikat ovat tässä vähin erin valjenneet, kun olen itse penkonut nettiä. Onneksi puhelinmyynnissä on mahdollisuus katumukseen ja niinpä minäkin marssin heti pyhien jälkeen puhelinkauppaan perumaan kauppoja. Myyjäpoika piti minua varmaan kahjona, mutta sai kuin saikin minut pyörtämään peruuttamispäätöksen.

Tulin kotiin ja mietin asiaa uudemman kerran. Sain päätökseeni vahvistusta tyttäreltä, jonka kimpussa nähtävästi samat kauppalopot ovat olleet. Ei muuta kuin tänään takaisin peruuttamaan kauppoja. Myyjä, sinänsä miellyttävä ja asiallinen, tivasi syytä. Sitä ei tarvitse olla eikä ainakaan kertoa, kun kyse on etämyynnistä, jossa on 14 päivän katumusaika. Kerroin kuitenkin: epäasiallinen kaupustelu. Myyjä yritti noin kymmeneen kertaan saada minut perumaan päätökseni, vetoamalla mm. halvempaan hintaan ja parempaan laatuun. Pidin sitkeästi pääni, sillä se oli minulle jo periaatekysymys. Vanhat tiedot olivat kadonneet alta aikayksikön puhelinkaupan järjestelmästä.Tekihän myyjä sentään uuden sopimuksen, vaikka mainostikin moneen kertaan sisarfirman oivallisuutta. Ei käynytkään noin vaan palauttaa vanhaa sopimusta, kun se kuulemma oli hetimmiten hävitetty. S-bonukset täytyy kuulemma käydä itse lisäämässä sopimukseen. - En vielä ole uskaltanut katsoa sopimukseni tilaa enkä sitä, mitkä kaikki ominaisuudet "vanhanaikainen järjestelmä" oli jo syönyt ja hävittänyt, näiden muutamien työpäivien aikana.

Samaan aikaan kun keskustelin pitkään ja hartaasti nettiyhteyksistä, jutteli mies vanhan kaverinsa kanssa kauppakeskuksen käytävällä. Minäkin ehdin sen verran nähdä häntä, että hyvät uudet vuodet toivoteltiin. Kaverilla oli ollut järkyttävää kerrottavaa: miesten yhteinen tuttu oli poistunut tästä maailmasta äkkiarvaamatta, kesken juttutuokion ja siinä samassa paikassa. Lähtö oli tullut kirjaimellisesti seisovilta jaloilta. Nämä kaikki kolme ovat suunnilleen saman ikäisiä, toki eläkefaareja jo, mutta silti uutinen kosketti. En tuntenut vainajaa kuin ulkonäöltä tiesin, mutta silti. Ainahan viesti tutun kuolemasta pysäyttää.

Tulilatva

Omat vaivat asettuivat taas omiin mittoihinsa. Käsivarteen ja selkään tosin tuli eilen mahtavat mustelmat, joita saan varmaan tutkia ainakin ensi viikkoon asti. Vähän ne yöllä muistuttivat itsestään, mutteivät sentään unia vieneet. Uniin tuli ex-ex-työpaikka. Minun piti lähteä lentämällä työmatkalle jonnekin toiselle puolelle Suomea, mutta oli ongelma. Kengät olivat jääneet vesisateeseen ja kastuneet pilalle.

3 kommenttia:

 1. Nuo puhelinmyyjät ovat aika sitkeitä ja jättävät kyllä monta asiaa kertomatta. Minäkin luullakseni menin lankaan kun vaihdoin liittymän nopeutta. Ei taida talon sisäiset johdot riittää suurille nopeuksille, joten taisi olla turha homma. Tai sitten vaan mainokset tulee nopeammin näkyviin ja vilkkuvat enemmän.
  Ikäviä ja hämmentäviä nuo äkkilähdöt, vaikka toisaalta aika moni sanoo, että parempi niin kuin maata kuukausia tai jopa vuosia toisten autettavana.
  Toivottavasti mustelmasi paranevat. Hyvä ettei luita särkynyt. Minäkin varon kovasti rapuissa. Varsinkin juna-aseman kiviportaat on älyttömän liukkaat pakkasella.

  VastaaPoista
 2. Tervetuloa Maija ja te kaikki muut, joita en ole erikseen muistanut toivottaa vieraiksi. Iloitsen jokaisesta!

  VastaaPoista
 3. Ne puhelinmyyjät ovat todella maanvaivoja välillä: yksi tyyppi myi alaikäiselle pojallemme Apu-lehden tilauksen! Paha vain, ettei poika edes ymmärtänyt sitä tilaukseksi, vaan luuli, että ilmaiseksi tulee jotain.
  No, siinähän oli kyllä riittävät syyt perua, mutta sain ensin yrittää pari kertaa A-lehdiltä, ennen kuin sitten selvisi, mikä firma kauppoja oli tehnyt ja saimme sen purettua. *Ärsytti*!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!