tiistai 3. tammikuuta 2012

Lunta, lunta!

Maa on valkoisena! Kun eiliset kahvikestiläiset tulivat, oli maa vielä perinteisen tämän talven värinen, mutta kun he lähtivät kotiin, pääsivät isännät harjaamaan autojaan oikein kunnolla. Tänään oli ainakin meidän isännällä jo lumilinkokin ensimmäistä kertaa käytössä tänä vuonna, tarkemmin sanottuna tänä talvena. Kuvat jäivät ottamatta, sillä eilen oli liian pimeää ja niin on nytkin.

Tulppaanit lekottelevat keittiön työpöydällä yhdessä valkosipulien kanssa.


Minuun iski eilen kesken kahvinjuonnin flunssa. Nenä rupesi valumaan ja iltaa kohden kaularauhaset ja kurkku kipeytyivät. Punainen villahuivi ja muutama rommitoti tekivät terää, mutta nyt ihmettelen, onko tämä uusi tauti vai jouluisen flunssan osa II. Meidän piti tänään käväistä isääni morjenstamassa, mutta eihän tässä kunnossa sellaista uskalla ajatellakaan.

Mies kertoi lingon työntämisen käyneen työstä. Lumi oli ollut raskasta ja näillä lämpötiloilla aina raskaammaksi muuttuu. Mies myös epäili, että naapuri oli katsonut asiakseen heittää pihalumensa meidän tontille. Seuraamme tilannetta. Harmillista, että emme saaneet raja-aitaa viime vuoden puolella. Tai siis meillähän ei rakentamisvelvoitetta siihen ole, vaan naapurilla.

Kauppareissulla mies kävi viemässä lumilapion Tyttärelle, jotta tämäkin pääsee vielä illalla lapiotöihin. Taloyhtiö varmaan huolehtii isojen käytävien puhdistuksesta, mutta aina sitä jotain rapunedustaa vähintään itsellekin jää. Lapio on pitkävartinen "lumentyönnin", joka käy melkein lumikolasta.

Tytär irvisteli eilen VR:lle, jonka palvelut sen kun huononevat työmatkalaisille. Vielä viime vuonna sai kuukausilipun tilattua vaivattomasti suoraan kotiin, jolloin laskun voi maksaa nettipankkiin. Lippu siis tuli automaattisesti kotiin sen ajan, kuin tilaus oli voimassa. Se palvelu on poistettu, kuinkas muuten. Mitäpä sitä liikaa asiakkaita palvelemaan. Nyt hän yritti kai ensimmäistä kertaa ostaa nettikaupasta kuukausilippua. Lähiliikenteen sijaan VR myi väkisin kalliimman kaukoliikenteen lipun, vei rahat eikä antanut lippua. Tyttären piti mennä asemalle sitä hakemaan, jossa toki sai liikaa perityt rahat takaisin ja lipun kouraansa. Jos ihminen lähtee töihin ennen seitsemää ja palaa aikaisintaan joskus puoli kuuden aikoihin, niin ei ole kiva enää mennä aseman lippuluukulle jonottamaan. Jos se noihin aikoihin on edes auki.

Varustauduimme tänään huomiselle luvattuun lumimyräkkään. Mies haki bensaa lumilinkoon ja hankki pari pakkausta mini-led-valoja K-raudasta. Niissä on kolme pikkupatteria ja tarra pohjassa, joten liimasimme heti yhdet kappaleet vessojen ovipieleen ja yhden myös ulkoeteiseen. Yhdet jäivät irralleen ja ne pantiin yöpöydille. Näitä raaskii ostaa, kun hinta miehen muistaman mukaan oli 3 euroa kappaleelta. Spekin ja armeijan nettisivuilla muuten on hyviä varusteluohjeita sähkökatkojen varalle. Viime mainitun osoitetta en valitettavasti muista, mutta jos löydän sen, niin käyn lisäämässä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!