maanantai 23. tammikuuta 2012

Vaalit valvottu

Minun vaalivalvojaiseni olivat kyllä ihan vaan kotona. Kiikkustuolissa istuin ja jännäsin. Seuraavasta kierroksesta tulee varmasti äärimmäisen jännittävä.  Tuli presidentti kummasta hyvänsä, niin uskoakseni saamme harkitsevaisen ja pätevän maan isän. Se kyllä on todettava, että ottaisin mieluummin hänen rinnalleen maan äidin kuin toisen frakkipukuisen vastaanottamaan vieraita itsenäisyyspäivän kutsuille.

Vaikka pääsipä Saulikin heti munimaan, kun kehui tänään (?), miten mukava on tulla kotiin, missä lämpöisen lieden ääressä odottaa  rakastava vaimo, joka on jo keittänyt ruoan valmiiksi ja silittänyt paidankin huomiselle. Tämä lausunto, niin totta kuin se onkin ja vaativaa virkaa havittelevalle ehdokkaalle äärimmäisen tärkeä tuki, sataa ääniä suoraan kilpakumppanin laariin. Nih! Jenni-rouva sentään hoitaa vaativaa omaa työtään ja sen lisäksi valmistelee väitöskirjaakin.

Minusta on turha sanoa, että Sauli edustaa vanhakantaista sukupolvea, joka on tottunut saamaan kotipalvelut vaimoltaan. Muistaakseni olemme suunnilleen saman ikäisiä ja kyllä jo silloin, kun olin nuori perheenäiti niin pidettiin itsestään selvänä, että mies osallistuu kotitöihin. Enemmän se on asennekysymys.


Lunta on tullut lähes varkain. Tämä epämääräinen kasa on lumen painamaa rodoa sekä vuoristomäntyä. Jos olisi kauroja, ne olisivat polun laidassa näiden takana. Jänöjussit ovat jo kierrelleet vanhasta muistista katsastamassa syöttöpaikkaansa. Mies kyseli kauroja eläinkaupasta, mutta eipä ollut. Veljeni periaatteessa lupasi toimittaa niitä meille, mutta taitaa olla hänelläkin sen verran muita kiireitä, etten ole tohtinut muistuttaa asiasta.

Tautini on tarttuvaa lajia. Nyt mieskin sairastaa.

1 kommentti:

  1. Toisella kierroksella on kyllä minun helppo äänestää:)
    Pikaista paranemista sinne!!!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!