keskiviikko 4. tammikuuta 2012

Vaivaa ja valitusta, mutta jotain hyvääkin

Onneksi Ruutin myrsky ei iskenyt ainakaan toistaiseksi meidän kimppuumme eikä kai kovin rajusti kenenkään muunkaan kimppuun. Mutta ei tarvita pahaa lumisadetta, kun meidän kadut ovat jo kuin kynnöspeltoa. Auraa ja asfalttia säästäen tiet ajetaan läpi. Sen arvaa, että meidän kinttupolkumme on aurausluokassa Ö, jota ei edes näy kaupungin kunnossapitokartassa, mutta kun isompi tiekin on yhtä mössöä. Mies käväisi asialla ja puhisi tullessaan. Minä vetelin pienet päiväunet sillä aikaa ja näin unta naapurista, jonka pihaa aurasi pienellä lavalla varustettu kuorma-auto. Aura tosin puuttui, mutta kun auto ajoi lujaa vauhtia ympyrää pihassa, niin johan siinä lumetkin lentävät!

Toinen Tytär ilmoittautui ja kertoi olevansa nettipimennossa. Sähkötkin olivat olleet poikki ilmeisesti tontin sisäisten viritysten päälle kaatuneen puun takia. Eikä kahta kolmannetta: poskiontelotulehdus muun harmin päälle.

Isä soitti eilen sairaalasta. Hänet oli passitettu astmatutkimuksiin aluesairaalaan, ilmeisesti lennossa suoraan lääkärin vastaanotolta. Hän lupasi raportoida tänään lisää, kun tietää itsekin enemmän ja on asettunut muutaman päivän tutkimuksia varten. Eilen hän oli vasta jonottamassa makuusijaa ja metelistä päätellen se tapahtui sairaalan käytävässä. Ehkä isä on kuullut äidin SAS-kokouksestakin, jonka perusteella ilmeisesti tehdään päätöksiä tulevasta sijoituspaikasta. Näitä miettiessä en ole edes muistanut omaa flunssaani ja muita vaivoja. Vanhusten asiat on nyt Suuremmas Käres.

Ettei menisi pelkäksi itkuksi ja valitukseksi, niin tässä kuva meidän keittiöprojektin suotuisasta päätöksestä. Nyt on kaikki paikallaan ja tiettävästi kaikki laskutettu ja maksettu myös ;-)


Selvitys lienee paikallaan. Kun lattian hiominen ja lakkaaminen olisi ollut liian suuri urakka ja kun varsinkin työpöydän edusta oli jo vähemmän esteettisen näköinen, päädyimme monien vaihtoehtojen etuja ja haittoja harkittuamme teettämään kaapiston eteen 70 cm leveän, mustaksi maalatun pellin. Se on samanlainen kuin muurin edessä tuossa oikeassa alakulmassa, joka ei näy. Pelti tuotiin ja naulattiin tänään paikalleen. Ajattelisin, että tämä myös tavallaan rajaa keittiöalueen omaksi saarekkeekseen tuvassa. Pelti on tietysti vähän viileä paljaiden jalkojen alla, mutta hellekesänä sen voi laskea eduksikin.

Olen todella tyytyväinen keittiöön, kuten olen varmaan jo muutaman kymmenen kertaa sanonut.

2 kommenttia:

 1. Vaikuttaa fiksulta idealta tuo pelti työtason edessä. Siinähän sitä eniten tallustellaan ja hiottu lattia kuluisi nopeasti uudelleen. Näyttää myös kivalta.

  Toivottavasti teidän vanhusten hoitoasiat nyt järjestyisivät inhimillisesti. On järkyttävää ajatella, ettei sijoituspaikkoja järjestettäessä tuon auliimmin oteta huomioon puolisoiden pääsyä samaan osoitteeseen.

  VastaaPoista
 2. Kaunis keittiö, onnea uusitusta "kokkaus-paikasta"!!!

  Kyllä se vain niin piristää, kun saa kotiin jotain uutta ja mieluisaa, niinkuin nyt tämä remontoitu keittiökin:)

  Oikein ihanaa alkanutta vuotta.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!