sunnuntai 11. maaliskuuta 2012

Kyllä, kevät on alkanut

Fasaaniherra tarkasteli tiluksiaan ja huhuili emäntää itselleen. Varma kevään merkki! Tässä on kaksi kuvaa, joista ensimmäisessä herra vielä sukii höyheniään ja toisessa on jo jatkamassa matkaansa.

Muita luontokuvia en saanut otettua, vaikka bongasin tikan talipötköltä ja lauman pikkulintuja eli talitinttejä eri paikoissa. Kamera oli aina väärässä paikassa ja linnut hävinneet kun ehdin hakea ja virittää sen. Mies näki kaksi mustarastasta lentää lepattamassa pihan poikki. Leskimiehemme on ilmeisesti saanut uuden emännän taikka sitten pihaan on tullut uusi mustarastaspariskunta.

Kevättä tietää sekin, kun aitan katolta tulivat lumet alas. Onneksi naapurin isäntä ehti tulla traktoreineen apuun, sillä tie oli täysin tukossa. Ilman apujoukkoja ei ensi yön postikuskilla tai roskisautolla olisi ollut mitään asiaa meidän pihaan.

Tässäpä päivän uutiset ovatkin. Vähän olen  yrittänyt kirjoittaa, mutta se ei oikein sujunut.

5 kommenttia:

 1. Minä en ole vielä tänä vuonna faasaania nähnyt, mutta kuullut kyllä olen...ja tikka käy meilläkin talipalloilla syömässä....:)

  VastaaPoista
 2. Aurinko paistoi meillä tänään niin upeasti ja sulatteli lätäköitä pihaan mukavasti. Kyllä se tästä kevääksi kääntyy...

  VastaaPoista
 3. Voi ihmettä! Ensimmäisen kerran voitin jotain blogi arvonnoissa :D
  Täytyypä laittaa sulle osoitetta. Valitsin muuten tuon kirjan siksi, etten ole vuosiin tehnyt villasukkia, jospa uusi innostus tarttuisi :)
  Yhdet sukat olen jo aloittanut vanhoihin varsiin...siitä se lähtee!
  Kiitos villiviini!

  VastaaPoista
 4. Paketoin äsken Sesselle lähtevän kirjan: Käydään postissa varmaan huomenna tai ylihuomenna. Onnea vielä kerran!

  VastaaPoista
 5. Hee, kiva fasaani. Noita piisasi nurkilla silloin, kun asuimme Malminkartanossa, parikymmentä vuotta sitten.
  Yksinäinen fasaanikukko siellä usein pelloilla huuteli, kun oli jäänyt parittomaksi... (Nyt on varmaan Malminkartanokin ihan toista sorttia kuin silloin, kun siellä ei vielä paljon muuta ollut kuin peltoja ja opiskelijoiden kerrostaloja. Tiedä sitten, kuinka siellä fasaanit nykyään viihtyvät.)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!