lauantai 28. huhtikuuta 2012

Ihana päivä, eikö vaan?

Aurinko paistaa ihanasti. Kävelin kameran kanssa pihalla.


Kaikki nämä ovat "ensimmäisiä": valkovuokot ja käenrieska. Tai ainakin ensimmäiset meidän pihassa minun kameraani osuneet.


Kukkapenkintekeleessäni kukkivat têtê á têtê -narsissit niin suloisesti kuin pienet narsissit vain voivat.

Istutin nämä maahan muistaakseni jo toissa keväänä ja hvyin ovat juurtuneet, vaikkei penkki kovin laadukas olekaan. Istutin samaan paikkaan myös sinisiä vanhoja iiriksiä ja pioneita. Iiris ainakin näyttää talvehtineen ja jos en väärin katsonut, myös pionin alkuja näyttää nousevan maasta. Ihan lähelle en päässyt, kun penkin edessä kulkee ikivanha oja, jonka luulin jo kuivuneen lopullisesti. Tänä vuonna vesi lilluu paitsi ojassa, myös sen ympärillä. Olen puhunut monta vuotta kaarisillasta. Nyt se olisi oikein hyvään tarpeeseen. Ilman saappaita ei tulevalla kasvimaalla kävellä.

Lisää luontoa: fasaaniherra pörhisteli pihassa ja kutsun kuuli vaatimattoman näköinen naaraspuolinen fasaani. Kuvaan en heitä kuitenkaan saanut, mutta katsokaapa, miten komea kukko!Kuvat on otettu kaukaa ja ikkunan läpi, mutta korvat on pystyssä ja posket punaisena tällä herralla. Alakuvassa se ilmeisesti jo tarkkailee vokottelemaansa rouvaa sivuvaimokseen.

6 kommenttia:

 1. Minäkin näin tänään ensimmäiset valkovuokot. Kyllä ne varmaan on jo jonkunaikaa olleet, mutta tänään vasta kävin metsälenkillä, niin näin.
  Komea on fasaani, ei niitä nykyisin kauhean usein nääkään.

  VastaaPoista
 2. Kyllä on ihme ja kumma, jos fasaanirouvat eivät noin komeaa kukkoon ihastu;DDD

  Mukavaa viikonloppua, Villiviini.<333

  VastaaPoista
 3. Seurasin töissä pari viikkoa sitten, kuinka fasaani tepasteli ikkunan edessä. Se tuli ihan ikkunan viereen, kääntelehti ja pörhisteli. Luuli varmaan mahtailevansa vieraalle koiraalle, vaikka oman kuvansa näki ikkunassa. Lopulta se käveli hämmentyneenä pois :).

  VastaaPoista
 4. Nyt on pakko mennä tarkistamaan, että miten on käynyt oman valkovuokkoviljelmäni... Täälläkin aurinkoa ja sininen taivas - vaan tuuli yhä ulvoo. Valoisaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
 5. Suloisen aurinkoinen päivä on ollut myös täällä Lohjalla. Nyt on saanut nauttia pihapuuhista ja ensimmäisistä sipulikukista.

  VastaaPoista
 6. NYt on KEVÄT!! Ja se on yllä niiin ihanaa!♥
  Olen itsekin ihalllut sinivuokkoja pihassamme, jotka yllättivät minut kukinnallaan viime viikon alussa;)
  Kuvasi ovat niin keväisiä, että taidanpa lähteä tästä taas ulkoilemaan, sillä vietän vapaapäivää:)
  Oikein kivaa vappua ja nautitaan keväästä!♥

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!