maanantai 30. huhtikuuta 2012

Iloista wappua kaikille!

Nyt ainakin aurinko paistaa niin lupaavasti, että taidetaan istua illalla ikiomalla terassilla juhlimassa vappua. Ihan vaan  kahdestaan, mitä sitä nyt vanhat ihmiset muuta. Hheeh-heh.


Hui, iso kimalainen tms. pörräsi jostain tietokoneen takaa talviuniltaanSain sen pyydystettyä pyyheliinaan ja lähetin parvekkeelta muihin maisemiin.

Me höpsöttelimme eilen. Kävimme ostamassa pihaan ison riippukeinun, sellaisen omilla jaloillaan olevan. Kuva seuraa perästä, sillä keinu tulee vasta torstaina. Olisi ollut kiva saada se jo vapuksi kotiin, mutta laatikko ei mahdu autoon ja peräkärryä ei saa auton perään, kun pöljä autokauppias kyllä laitatti koulukun, muttei muistanut adapteria. Jannu sohlasi monta muutakin asiaa, joten tämähän ei tullut yllätyksenä, kun vihdoinkin saatiin peräkärry lumien alta esille.

Entinenkin riippumatto viritetään kyllä puiden väliin, mutta keikahdin siitä viime kesänä maahan, joten mies arveli eukon tarvitsevan turvallisemman lepopaikan. Kooltaan tämä on perhemallia, merkki Onyx, jos joku haluaa etsiä netistä heti kuvaa. Harmi vain, kun mulla ei ole pientä söpöä läppäriä, joten en voi kirjoittaa ulkona keinutellen, mutta ehkä ainakin voin lukea präntättyä tekstiä.


Sinivuokkoja on levinnyt pitkin pihaa. Nämä kylläkin ovat alkuperäisellä paikalla kivijalan kupeessa. Vieressä on skilloja ja siinä toinen jokapaikan kasvi tänä keväänä. Kumpaakin löytyy mitä ihmeellisimmistä paikoista. Lumikello ei kuki vanhalla paikallaan, vaan on lennähtänyt kokonaan tontin toiselle laidalle. Ja vielä yksi yllätys. Pelkäsimme keltavuokkojen tuhoutuneen kokonaan. Osa jäi uuden tontin rakennustyömaan alle. Postiauto jyräsi toisen kasvupaikan ihan lyttyyn, mutta niin vain siitä kiven juuresta näköjään vuokot nousevat. Mulla on vielä pari paikkaa tarkastamatta, mutta hyvä näinkin. Saman kiven juurelta pitäisi löytyä myös kuunliljaa jonkun ajan päästä. Mokoma postikuski ajoi kasvupaikan vallan mustalle mullalle.

Nyt on tulossa kaikenlaista kasvia ja siementä, joista kyllä riittää  tuhoutuneidenkin tilalle. Kivi on pihatien alussa juuri sitä varten, ettei siihen kukaan ajaisi, mutta sokeat autokuskit kyllä peruuttaa töräyttää vaikka isoonkin kiveen. Jotain lisäkasvullisuutta tai ainakin kepakkoa siihen pitää nyt kehitellä. Tilaamistani kasveista riittää vielä tyttärellekin ja sovimmekin jo alustavasti, että inventoin saaliin sitten kun saan juurakot, siemenet ja taimet kotiin. Mies ilmoitti yllättäen, että hän mielellään haluaisi daalioita ja sitä yhtä korkeaa, jonka nimi ei nyt tule mieleeni. Ei yhtään aikaisemmin huomannut sanoa.

Jaha, kauppareissulla kävijä tuli kotiin. Lähden purkamaan kasseja.

Hauskaa wappua!

5 kommenttia:

  1. Walpurin ja Vapun päiviä myös sinulle ja lauletaan keväällä serenadia :D

    VastaaPoista
  2. Teillä on niin lämmintä, että riippukeinukauppaan päätitte lähteä. Sitä on riittänyt tännekkin. Oikein lokoisen ihanaa kevättä. Orvokkeja olen tänään taas istutellut. Ihanaa Wappua!

    VastaaPoista
  3. Valoisaa ja eloisaa Vappua myös sinulle...:)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!