tiistai 5. elokuuta 2014

Marjat on poimittu yms.

Tytär tuli avuksi ja poimimme parisen tuntia punaherukoita. Tytär sitten hyppäsi tontin rajaojaan ja suureksi yllätykseksemme poimi kaksi jogurttiämpärillistä mustia. Jostain käsittämättömästä syystä nämä pensaat, jotka eivät kuulemma ole ikinä tuottaneet satoa, ovat yhtäkkiä innostuneet. Elän toivossa, että kasvimaan laidalla oleva iso, koiraspuolinen mustaviinimarja myös rupeasia kantamaan. Sitä olen lannoittanutkin viime vuosina. Olimme kumpikin tyytyväisä saaliiseen, vaikkakin sato oli harvinaisen heikko sinänsä. Kaiken päälle pihan toisella laidalla olevissa punaisissa pensaissa, joita on 3-4 kappaletta, ei ollut marjan marjaa! Rastaat olivat kai käyneet asialla. Vielä viiime viikolla niissäkin oli ainakin jonkin verran punaista.

Tytär oli jo ehtinyt pakastaa marjansa ja tehnyt pienen hillonkin. MInä laiskamat pistin marjat jääkaappiiin ja rupean soseuttamaan niitä huomenna, jos jaksan. Teen varmaan marjasurvosta koko ämpärillisestä. Vanhaa mehua on vähän pakkasessa ja survoksesta saa hyvän aamujuoman talven pimeinä iltoina. Pienikin määrä mustaherukkaa antaa hyvän säväyksen.

Kasvilavat voivat hyvin. Tässä on mangoldia ja mustaa papua, jos en väärin muista. Samoin kasvihuoneella voidaan hyvin. Etenkin chilit tekevät kovasti palkoja ja basilika rehottaa, kuten vihreät tomaatitkin.  Iltaohjelmaan kuului vielä kastelutoimet. Ei auta, vaikka vesimittari miten raksuttaisi. Tietysti sadevesikin otetaan talteen.


Olemme olleet koko päivän motissa ja vielä puolet huomisestakin, kun tienkaivajat ovat juuri ajotiemme kohdalla.

Tämä on otettu jo perjantaina, mutta periaatteessa tilanne on edelleen sama, varsinkin jo ei lähde kameran kanssa heilumaan kaivannon reunalle. Aitojakin on tullut sinne tänne. Kuvassa on iso kaivinkone ja iso kuorma-auto. Työmiehiä ei näy, mutta heistä ei ole muuta kuin pelkkää hyvää sanottavaa.

3 kommenttia:

 1. Herukat on nyt hyvä saada talteen.
  Rastaat ovat olleet aktiivisia meillä tänä vuonna. Ensi kertaa sitä joutuu miettimään, josko pitäisi rastasverkot viritellä.

  VastaaPoista
 2. talven vitamiinit onkin syytä tallettaa, punaherukkamehu on parasta

  VastaaPoista
 3. Mustaherukka niin mustmarja...Sulosta rauhaiseloa sinne mottiin :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!