tiistai 7. kesäkuuta 2011

Suvin päivänä

Osuvampaa nimipäiväsankaria tuskin voi ollakaan kuin tämän päivän Suvi. Roope on jostain syystä toinen sankari. Kas kun se ei ole Pertin ja Robertin kanssa samalla päivällä? Pertti tosin taitaa viettää nimipäivää yhdessä Altin ja Albertin kanssa vai muistankohan väärin? En jaksa nousta katsomaan almanakasta.

Aioin panna otsikoksi "mummohousut", mutten sentään tohtinut. Meiltä on käyty ostoksilla. Päätin siirtyä pitkäpunttisiin mummokalsareihin välttääkseni kaikenmoiset hiertymät näinä hellepäivinä. Ensi tuntumalta nämä ovat mitä mainioimmat kesähousut, joissa en tosin arvaa kävellä omaa terassia kauemmaksi. Eilen ostettiin Tarjoustalosta valkoisia ja tänään Prismasta vaaleanpunaisia, tosin lähes kolme euroa kallimmalla hinnalla. Kummastakin taisin tyhjentää koko kaupan varaston omaa kokoani. Mutta nyt ei tarvitse olla joka ilta nyrkkipyykillä... Eilisen ostosreissun tarkoitus oli saada miehelle shortsit. Miehen ongelma on arka maha, joka ei kestä kireää vyötärönauhaa. Sen takia pöksyjen on oltava sopivaa kokoa selvästi leveämmät. Kun ei sopivia sortseja löytynyt, ostettiin farkut, joista saksin lahkeet poikki. Vähän teki tiukkaa leikata uudet housut poikki, mutta kuulemma tarkoitukseen sopivia vanhojakaan housuja ei ole talossa. No, pitää kehitellä punteista jotain. Ehkä vielä huolittelen suut vähän siistimmiksi vaikka virkkaamalla tai ompelemalla. Näkemyksemme aikuisen miehen farkkujen pituudesta poikkeavat toisistaan, mutta mies sai haluamansa pituuden tai lyhyyden. Toisaalta enhän minä niitä pidä, vaikkakin katselen.



Tulin sisälle vilvoittelemaan ja ottamaan suolaista voileipää. Nyt taas hetkeksi käsityön kimppuun. Pian siitä voi ehkä jo ottaa kuvankin.

5 kommenttia:

  1. Onko nuo housut niitä vaaleanpuhaisia pitkäpunttisia? Onko niitä vielä myynnissä?

    VastaaPoista
  2. mummohousut ovat oivat kesähousut hameen alla. Itse löysin viime kesänä kyllä vielä paremmat mielestäni: 100% puuvillaiset polvipituiset legginssit hameen alle (pidän pidempiä hameita). Parhautta olivat niin Suomen helteillä kun Marokon ... mikäköhän on helteestä yksi ylöspäin ... tappavassa kuumuudessa? Ostin Turusta, Isosisko nimisestä kaupasta.

    Ihana sireeni - odottelen kuvaa käsityöstä.

    VastaaPoista
  3. Mummonhousut ovat varmasti helteillä ihan paikallaan! Minäkin olen pitänyt joskus puuvilla-lycraisia pyöräilyshortseja, nykyään usein leggingsejä. En suinkaan käytä niitä pitkien housujen asemesta (semmoisina ne eivät mielestäni sovi edes hoikalle teinitytölle), vaan tunikojen ja mekkojen kanssa. Nykyään on mukavasti saatavilla hilkun yli polven jääviä mekkosia, ja niiden kanssa piraattipituiset (tai pitkätkin, kylmemmillä) leggingsit ovat omiaan.
    No jaa, kun meikäläinenkin pudottais kymmenisen kiloa painosta pois, ei tarvitsisi miettiä noita hankaumia, *huokaus*.

    VastaaPoista
  4. Harkitsin itsekin mummopöksyjä helteillä, mutta luin jostakin keskustelupalstalta, että niistä puuttuu elastaani ja siksi lahkeet kipuavat ylöspäin. Niinpä hommasin S-koon pyöräilyhousuja - ne venyvät sivusuunnassa melkein kuinka vain, mutta eivät ole lahkeista liian pitkät. Pikkarit pidän kyllä alla, joten kuumalla kelillä vähän lämmittävät, mutta mieluummin sekin kuin hiertymät. Gina Tricotista löytyi jopa pyöräilyhousuja, joissa on pitsiä lahkeensuista! :D

    Naureskelen muuten joskus muotiblogeissa, kun nämä hoikat nuoret tytöt julistavat miten jalat ovat niin kalpeat että on pakko pitää legginsejä. Kukaan heistä ei ole maininntu pitävänsä niitä siitä syystä, mikä on vaatteen perustarkoitus: lämmittäminen! "Puolipahimmoisella" säällä leggarit ovat hameen alla tosi mahtavat.

    VastaaPoista
  5. Paljon Onnea Villiviini, sait palkinnon:DD

    Katsohan blogiani, ole hyvä<3

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!