sunnuntai 25. syyskuuta 2011

Hauskoja luontoilmiöitä

Olin ystäväni kanssa sunnuntaikävelyllä ja maailmaa parantamassa. Parannettavaa löytyikin vaikka miten paljon ja hauskaa oli muutenkin, mutta jalkapohjissani tunnen jostain syystä varmaan vieläkin kaikki lenkkitiellä olleet kivet.

Otin kameran mukaan sitä silmällä pitäen, että matkalla olisi ruskaa kuvattavana. Kohtasin kaksikin eläinkunta-kategoriaan liittyvää hauskaa asiaa. Matkan varrella on vanha maitolaituri, jota orava näköjään käyttää talvisäilönä siitä päätellen, että tammenterhoja on jäänyt portaillekin. On ainakin tarpeeksi tilava varasto pitkänkin talven eväille! Tammia ei mielestäni ole aivan laiturin lähelläkään, joten oravan on täytynyt kantaa terhot suussaan kauempaa, esimerkiksi meidän pihasta.

Tämä toisen kuvan pieni mannekiini on ilmeisesti päästäinen, kun sen nokka oli pitkä ja terävä. Otus juoksenteli edessämme tien laidassa pitkän aikaa ennen kuin livahti ojaan.

Pyöreää palleroa ei yhtään haitannut päästä valokuvaan. Kovin lähelle en kuitenkaan arvannut mennä, joten kuvakin on epäselvä.

Varsinaisia ruskakuvia en saanut otettua, ellei sellaiseksi lasketa tätä aronia-pensasaitaa:


Tällaista olemme vähän ajatelleet omaankin pihaan, mutta suunnitelma saa hautua odottamaan ensi vuotta. Tälle vuodelle on kasaantunut jo riittävästi hankkeita.

Tässä tämä sunnuntaipäivä onkin taas jo hurahtanut iltapuolelle. Ohjelmastamme voi mainita vielä sen, että mies kipaisi ostamassa jyskin tarjouslehtisessä mainostaman porrasjakkaran. Se oli laatikossa osina tietenkin, mutta näytti sopivalta meidän keittiöömme. Ennakoimme jo esteetöntä pääsyä uusien keittiönkaappien ylähyllyille. Jakkara ei saa olla liian korkea eikä liian matala ja se pitää voida potkaista kätevästi pois tieltä... - Hyvä kun kävi ostamassa, sillä esite tuli tänään ja jakkarakauppa on kuulemma käynyt hyvin. Mikäs, "jakku" maksoi tasan kaksi kymppiä, jos en väärin muista, eli hintakin oli hyvin sopiva.

Hauskaa iltaa muillekin ja hyvää uutta viikkoa!

3 kommenttia:

  1. Mukavia kuvia lenkkireissultanne oletkin saanut!

    VastaaPoista
  2. Oletpa ottanut kivoja kuvia. Nuo maitolaiturit ovat ainakin Itä-Suomessa harvinaisia.

    VastaaPoista
  3. Rekvisittaa tämäkin maitolaituri on. Tilalla on ollut lehmiä luultavasti viimeksi noin puoli vuosisataa sitten.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!