torstai 15. syyskuuta 2011

Pari päivää aherrusta

Sain juuri käsistäni 36-sivuisen valokuvakirjan, jossa on 135 kuvaa. Tai siis näpytin kirjan matkaan ifolorille. Näpertelin sitä parina päivänä, en siis putkeen sentään kahta päivää, mutta aika ahkerasti kuitenkin. Meillähän oli tosi mukava kurssikokous ja lupasin tehdä siitä kuvakirjan, kun näitä olen aikaisemminkin tehnyt aika monta. Sain kuvia muiltakin kuin omasta kamerastani, mutta enpä tietenkään muistanut merkitä minkäänlaisia tekijätietoja, en edes omiani. Jonkinlaisen kopiraitin olisi voinut siihen laittaa edes omaksi ilokseen. - Urakka tuntuu kyllä nyt hartioissa.

On tässä tapahtunut yhtä ja toista muutakin, ei onneksi mitään dramaattista kuitenkaan. Mies vain yllätti eilen: kertoi leikkauttavansa "taiteilijatukkansa" lyhyeksi ja alkavansa kasvattaa partaa, ellei vaimolla ole mitään tätä vastaan. Ei suinkaan ja niin mies saman tien kävi tilaamassa ajan parturilleen. Nyt hän on kuin ilmetty poikansa ja ilmetty isoisänsä. Sitä paitsi, jos mulla olisi noin kaunis kallo, leikkaisin minäkin itselleni kahden sentin sängen. Kuvaa en kuitenkaan saanut ottaa.

Saimme eilen myös suunnitelman uudesta keittiöstä tai siis tuvan peräseinän kalustuksesta. Se oli lähes yks-yhteen oman ehdotukseni kanssa, mutta olinkin fundeerannut rajallisen tilan käyttöä aika perusteellisesti eikä tämä ollut muutenkaan ensimmäinen itselleni suunnittelemani keittiö. Ensi viikolla keittiösuunnittelija tulee vielä tekemään tarkistusmittaukset ja sitten vaan nimet paperiin!

Tarkoitus olisi saada kyökki valmiiksi hyvissä ajoin ennen joulua. Sitten voin esitelläkin sitä tarkemmin, ihan vielä en uskalla. Yläkaapeista kuitenkin tulee vaaleat ja alakaapeista tummat, työtaso on kiveä ja altaita tulee yksi kappale ja sekin sen verran tumma, ettei lika turhan päiten näy... Nyt vain toivotaan, että vanhat kaapit eivät romahda ennen aikojaan.Värit valittiin mahdollisimman neutraaleiksi, jotta ne sopivat vanhan tuvan muuhun sisustukseen.

Tämmöinen maisema näkyy samaisen tuvan ikkunasta tällä hetkellä. Olisikohan orava aloittanut talvisäilön rakentamisen vanhaan lintulautaan?


3 kommenttia:

 1. On varmasti outoa, kun mies leikkautti hiuksensa... miten sitä omaansa edes esim. kaupassa löytää...☺☺

  VastaaPoista
 2. Outoa varmaan lyhyt tukkaisena, onneksi ei vielä ole pakkasia ;-)
  Sinulla ihanaa suunnitella keittiötä, siinä tarviikin olla tarkkana että kaikki on oikeilla kohdin ja väritys mielen mukainen se kun tulee kalliiksi joka vuosi uusia ;-)
  Pitäähän sitä talvisäilöä eläintenkin.

  VastaaPoista
 3. Keittiöremontti on ihan parhautta! meille tehtiin kuutisen vuotta sitten ja kivitaso oli tosi hyvä ratkaisu.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!