sunnuntai 17. huhtikuuta 2011

Aurinkoinen palmusunnuntai ja äänestyspäivä

Kävimme käyttämässä äänestysoikeuttamme ja selvisimme tehtävästämme tosi nopeasti. Vaalipaikalla ollut virkailijoiden lisäksi yhden yhtä ihmistä juuri sillä hetkellä. Jollain paikkakunnilla on uutisten mukaan ollut väkeä pitkiksi jonoiksi asti. Ihanan aurinkoinen  äänestyspäivä joka tapauksessa saa monet ehkä lähtemään päiväkävelylle. Me hurautimme autolla ja jo parkkipaikalta kävely otti sen verran lonkkiin, ettei enää huvittanut lähteä ostamaan vaalikahvileivoksia, vaikka mieli teki. Emme eilen käyneet kaupassa ja perjantaina moinen ei tullut mieleenkään. Kahviahan ei meillä tosin ole juotu ainakaan kuukauteen, mutta nyt olisi voinut olla mukava tirauttaa kupilliset. Lupasin isälle, että pääsiäisen aikaan menemme kakkukahveille.

Kun valitettavasti ei pieniä noita-akkoja eikä isompiakaan virpojia ole näkynyt, kävin läheisellä joutomaalla taittamassa muutaman pajunoksan. Täytyyhän sitä palmusunnuntaina jokunen pajunkissa olla. Niihin voisi vielä näperrellä jotain koristettakin, jos värillisiä papereita tai jotain muuta rekvisiittaa osuisi silmiin. Varsinaiset pääsiäiskoristeet kaivan esille vasta lauantaina.

Tietysti mulla roikkui kamerakin kaulassa ja kuvasaalis oli hyvä. Löysin ensimmäiset sinivuokot, kaksi jopa omasta pihasta. Nokkosperhoset kirmailivat pellolla ja viime vuonna tekemästäni kukkapenkistä nousee jotain, joka voisi olla vaikka narsissi. En tosin muista istuttaneeni narsissin sipuleita sinne, mutta asia ratkeaa nupuista päätellen melko pian.

Tämä viimeinen kasvi on pikkuinen poloinen rododendron, jonka sain jo kolme vuotta sitten syntymäpäivälahjaksi. Koosta kertoo jotain vieressä oleva lappunen. Paikka ei ilmeisesti ole kovin otollinen ;-) tälle veijarille, joka kuitenkin kaikesta huolimatta sinnittelee hengissä. Kun isot rodomme voivat aika huonosti jäätyään lumitaakan alle, niin ehkä tämä muuttaa tänä keväänä. Tuvan nurkalla on vielä sen verran lunta, että emme ole päässeet tarkemmin tutkimaan pensaidemme vaurioita, mutta ainakin yksi vahva oksa on pahasti ratkennut. Osa oksista on lumen alla, mutta nuput tallessa!


 Eilisen kuvasatoa on tuo pihan viimeinen lumihanki kuten tämä lintukin. Se on ihanasti livertelevä punarinta. Suurensin kuvaa niin paljon kuin sain, joten se ei ole enää kovin skarppi. Nokka on kuitenkin auki ja punainen rintakin erottuu juuri ja juuri.

Tästä voi tulla jännittävä ilta vaalivalvojaisten merkeissä. Noita-akkasille tarkoitettuja karkkeja ja suklaamunia on talossa ainakin jonkin verran lieventämään pahinta jännitystä.

4 kommenttia:

 1. Kävin äänestämässä jo ennakkoon, joten tänään ei tarvitse muuta kuin loikoilla ja odottaa illan vaalilähetystä. Aika jännittävät vaalit pitkästä aikaa.

  Pihalla kävi nokkosperhonen hetki sitten, mutten ehtinyt ottaa siitä kuvaa, harmi. Vaikka on ollut aurinkoista niin tosi vähän on näkynyt mitään ötököitä. Kaunis päivä on vaikuttanut varmaan siihenkin, että oven takana on vain kerran käynyt virpojia.

  Mukavaa alkuviikkoa!

  VastaaPoista
 2. Sinivuokot ovat niin suloisia! Mulla on syreenipensaan juurella muutamia, aikoinaan Hömeestä tänne kuljetettuja, eivät vielä kuki, vaikka monesti on tähän aikaan ollut jo ensimmäiset kukat.
  Jännittävää iltaa!

  VastaaPoista
 3. Kauniita kuvia...erityisesti nuo sinivuokot saivat sydämeni läpättämään ilosta, kuinka kaunista Luoja meille antaakaan<3

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!