lauantai 16. huhtikuuta 2011

Öisillä ostoksilla ja pääsiäisen suunnittelua

Etsin yömyöhään huutonetistä kivoja kangastilkkuja ja pitsejä, mutta huonolla menestyksellä. Eksyin sitten katselemaan design-keramiikkaa ja tein kaksi löytöä. Esittelen ne vasta sitten, kun löydöt ovat kotona ja saan kuvattua ne. Molemmat istuisivat pääsiäispöydän koristeiksi oikein harvinaisen hyvin.

Kumpikaan noista kuvan liinoista ei pääse tänä vuonna päivällispöytään, vaan lisäsin jo kauppalistaan Kloriten. Valkoinen, vanhoista pitsilakanoista kokoamani liina tarvitsee valkaisua, mutta se saa jäädä ensi viikkoon.  Vanhat viinitahrat eivät lähteneet pesussa, mutta eiköhän klorite tee terää.

Varsinaisesti päivän ohjelmaan piti - ja pitää - sisältyä runsaasti siivousta, loppujen viherkasvien mullanvaihtoa, terassin pesua ja sen sellaista. Tai ainakin vähän imurointia, joten aloitankin varmuuden vuoksi siitä. Vessan matot ja suihkuverho ovat parhaillaan pesukoneessa, joten jotain on jo sentään ruvettu tekemäänkin. Kas, en ole pääministeri enkä keisarinna, vaikka puhuttelenkin itseäni näin kuninkaallisesti. Minä itte se näitä askareita yritän tänään tehdä. Isäntä on omissa harrastuksissaan koko päivän eikä hän muutenkaan osallistu enempää siivoukseen kuin ruoanlaittoonkaan paitsi joskus mielipiteitä latomalla, joulupäivällisen perunoita kuorimalla tai muuten erehdyksessä. Kyse ei ole taitamattomuudesta, päinvastoin. Hän kai sai aikaisemmin kiintiönsä täyteen.

Ei muuta kuin harjan ei kun siis imurin varteen! Aurinkoista päivänjatkoa vaan kaikille.

4 kommenttia:

 1. Meillä oli eilen siivouspäivä ,pääsiäisenä mennään kauas vieraalle mökille, ja ensi viikkoa on ruuan valmistusta sinne, on monta päivää...

  Ihanat narsissit, keltaiset kauniit.
  Minäkin kurkin välillä huuto.nettiin, ostelen usein leffoja, kun olen leffariikki ;D
  Lempeää kevään jatkumista!

  VastaaPoista
 2. Minun siivouspäivä on torstai-iltaisin. Olen töissä, joten on ihana perjantaina tulla siistiin kotiin ja vapaalle.

  VastaaPoista
 3. Sinulla täällä niin kevät jo tekee tuloaan! Nyt tosin meilläkin, kun lumista on enää rippeet jäljellä, ja aurinko paistaa niin ihanasti kuin vaalipäivälle toivoa voi.
  Äiti tuossa soitteli yhtenä päivänä ja sanoi, että hän ei ole oikein mitään saanut aikaiseksi. Mitä nyt kukille mullanvaihdon. - ÄÄKS, ja minä en ollut sitä ehtinyt vielä edes suunnitella :D. Ehkä nyt olisi jo aika. Odotan aina, että kelit ovat semmoiset, että vaihto onnistuu pihalla. Ei tarvitse sitten sisällä kaikkia paikkoja siivota. Minä kun olen niin mahdoton sotkemaan, kun jotain teen.
  Mutta tältä päivältä saattaa vielä mullanvaihto jäädä, kun pääsen kastamaan yhden vauvan tuosta naapurustosta. Mikä on kanssa mukavaa kevätpuuhaa :)

  VastaaPoista
 4. Minä sain onneksi sen multasouvvin eilen valmiiksi tai ne, joille en vaihtanut, saavat elää tai kuolla vanhassa mullassaan. Vanhan ja ison rahapuun ruukku on niin painava, etten usein rupea sitä siirtelemäänkään.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!