perjantai 29. huhtikuuta 2011

Vapputoivotusta ja pientä pohdintaa

Laitetaan nyt ensin villit vapun toivotukset, ettei unohdu! Me emme sinänsä sen kummemmin tätä kevään, ylioppilaiden ja työkansan juhlaa juhli, vähän viiniä haettiin alkosta ja minä ostin jo muutama päivä sitten pullon simaa. Sitäkään ei kannata tehdä, kun menekki on maksimissaan tuo yksi pullollinen. Ilma on kovasti viilentynyt, mutta toivottavasti ei mennä pakkasen puolelle. Viime yönä oli kuulemma ollut yksi aste lämmintä.

Jonain vappuna olen kaivanut kellastuneen ylioppilaslakin päähäni esimerkiksi mennessäni kääntämään kasvimaata, mutten nykyisin viitsi sitäkään. Mies keskeytti aikanaan lukion kramppikuumeeseen, kun rupesi jo ekalla, siis silloisella kuudennella luokalla jännittämään kirjoituksia eikä meillä muutenkaan ole yhteisiä vappuperinteitä.

Löysin jostain blogista eilen vinkin Photoscape-nimisestä kuvankäsittelyohjelmasta, joka on ilmainen ja puhuu suomea. Kiitos vinkistä, valitettavasti en enää muista, ketä kiittäisin.  Tässä on Kaino Ensi Yritys, joka sopii varmaan vapputoivotukseksikin:

Kovasti pitää vielä harjoitella, vaikkakin ohjelma tuntui helpolta ja mukavalta käyttää. Tämä mainio kissannaama oli siellä valmiina, samoin erilaisia kehyksiä.

Tämä tietsikan Tulikettu päätti eilen päivittää itsensä uuteen versioon. Melkein jäi blogistania löytymättä, kun tässä on vaikka miten monta uudenlaista vipstaakia ja nekin oudoissa paikoissa. Ihan vähän tarvitaan tähänkin totuttelua, mutta onneksi mitään ei vielä ainakaan ole kadonnut bittiavaruuteen.

Tämä päivä on tietysti kulunut häähumussa. Olipa mukava päästä oikein kuninkaallisiin häihin. Olin jo etukäteen päättänyt osallistua, vaikken nyt sinänsä koskaan ole erityisesti hullaantunut kuninkaallisista. Silti, kyllä ne Viljami ja Katri, ei kun siis Cambridgen herttua William ja herttuattarensa Catherine olivat suloisia, pienistä morsiuslapsista puhumattakaan. Siinäpä olisi edustava kuningaspari heti Lissun jälkeen, vaikka topakalta rouvalta tuo edelleen vaikuttaa. Ikää lienee jossain kasiviiden paikkeilla.

Muutaman kuvankin otin itsestään morsiusparista, hääkirkosta, isohattuisista häävieraista ja komeista rattaistaan. Kuningatar ja kaasokin pääsivät kuviin. Kaikkia kuvia en sentään tuo tänne.


 
Tämmöinen juhlahumu tekee välillä hyvää ihmiselle.

7 kommenttia:

 1. Vappuhattuja en minäkään taida ottaa nyt esille kun ei ole ketään tulossa käymään enkä itsekään menossa minnekään. Hiukan ostin valkoviiniä, jota oli tarkoitus nauttia tänään, mutta kun meninkin kylään, niin autoilijallehan ei A-kaupan juomat ole sopivia.
  Katselin sitten kyläpaikassa häitä ja kovin oli komea ja suloinen vihkipari. Ei kuitenkaan niin välitön kuin Ruotsin hääpari jokin aika sitten.
  Hauskaa vappua!

  VastaaPoista
 2. Oikein mukavaa vappua! Meillä on nyt ensi kokemus tästä juhlasta "kaupungissa" - Tampereen-aikaisia opiskelijavappuja ei lasketa. :) Harmi, ettei rahatilanne salli ravintolaruokaa, mutta yritetään edes tarjeta parvekkeella...

  Häähumusta ehdin katsoa itse vihkimisen ja sitten ihan loppua. Ja pätkän, joka näkyi apteekin (!!) televisioruudulla. :)

  VastaaPoista
 3. Katselin koosteen kuninkaallisista häistä, kaunista oli. Jollakin pienistä morsiusneidoista oli tylsää :D.
  Ei taida olla "vappuhatulle" käyttöä tänä viikonloppuna täälläkään. Hauskaa Vappua, toivotaan että ei ihan räntää tule niskaan.

  VastaaPoista
 4. Hyvää Vappua ja toivotaan hienoa vaapusäätä, nyt meillä täällä mökillä aurinko hellii.

  VastaaPoista
 5. Häät jäivät katselemati, mutta jos haluan, uusintoja ja pätkittyjä parhaita paloja löytyy netistä pilvin pimein. Erinomaisen valoisaa ja mukavaa Vappua.:)

  VastaaPoista
 6. Oikein hyvää ja iloista Vappua sinulle, Villiviini<3

  VastaaPoista
 7. Häät skippasin töiden takia...
  Photoscapesta oli tullutkin nyt suomenkielinen versio - olen käyttänyt sitä aiempaa englanninkielisenä. Ihan kätevä ohjelma on. Blogini "pääkuvaa" aina käsittelen sillä.
  Mistä sieltä löysit tuollaisen kissan?

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!