torstai 3. toukokuuta 2012

Asiaa aamusta iltaan

Aamulla oli aikainen herätys. Niin aikainen, että sain tämmöisen  varhaisen aamun kuvankin otettua:


Minullahan kutsu kävi sydäntutkimukseen ja aika oli tänään. Tunti taksilla yhteen suuntaan, puolitoista tutkimista ja tunti takaisin. Eikä siinä kaikki: lääkäri katsoi parhaaksi ottaa vielä uuden kokeen, joka on ensi viikolla.  Olo ei ole noin surkea, kuin mitä kuvasta voisi päätellä, mutta väsynyt kyllä olen. Mies oli kavaljeerina ja hän valittaa samaa. Tästä väsystä johtuu tällä kertaa valitsemani tunnistekin.

Kun en nivelien takia suostunut edes yrittämään kuntopyörällä ajamista, niin sama vaikutus saatiin kemiallisesti. Verenpaineen mittauksessa on ennenkin ollut ongelmia ja niin nytkin toisen käsivarren lukema oli suunnilleen kuolemanrajaa hipova. Onneksi sentään toisesta käsivarresta tuli asialliset lukemat. Sen jälkeen tiputettiin jotain markkeria vai miksi sitä mahdettiinkaan kutsua. Sitten piti maata liikkumatta laitteessa, joka muistutti soukkaa kulhoa ja joka ymmärrykseni mukaan kuvasi sydänparkaani gammasäteiden avulla. Puoli tuntia. Arvaatte varmaan sanomattakin, että totta kai nenää rupesi kutittamaan ja melkein vetämään varpaastakin suonta.Päälläni kulkeva vekotin sai jossain vaiheessa minut aprikoimaan, miten litteäksi paksu mummo menee, jos laite sattumoisin tipahtaa kesken kaiken päälle. Ihan en sentään mennyt paniikkiin. Toinen koe on samanlainen, mutta ilman kemikaaleja. Toivottavasti vehje ei silloinkaan putoa päälle. Tulokset kuulen vasta kuukauden päästä, jolloin lähettävä lääkäri soittaa.

Kävin äsken lisäämässä Leena Lumin blogissaan julistaman toukoarpajaisten kuvan ja linkit. Palkintona on kirjoja ja sen takia tämän kirjahullun piti tietenkin osallistua. Olisi se vaan suuri onni, jos saisin suuresti havittelemani Helene Schjerfbeckin kirjan... Sivussa oleva maalaus on kuulemma Sir John Laveryn Girl in a red dress reading by a swimming pool. Minä olen varmaan lähipäivinä myös lukeva tyttö, vaan en uima-altaan reunalla, vaan riippukeinussa. Sen pitäisi tulla pikapuoliin.

Raparperit kasvavat vinhaa vauhtia, samoin lipstikka ja piparjuuri. Tein tänään kolmannen kasvitilaukseni; miehen havittelemat gladiolukset ja daaliat sekä yksi mustaherukka ja yksi karviainen tuli tilattua. Lupasin itse kaivaa marjapuskat maahan, kun mies oli etukäteen suhtautunut niihin vähän nuivasti.

Sirkku kyseli edellisessä postauksessani, miten asunnon myyntini oli onnistunut verrattuna nykyiseen pyyntihintaan. Minähän kerroin löytäneeni ex-kotini myynti-ilmoituksen netistä. Juu, ihan ei sentään markat olleet muuttuneet euroiksi. Toisaalta kämpässä ei ollut entistä muuta kuin pohjapiirustus, joten kyllä sen arvokin on noussut. Enkä asiaa osaa muutenkaan murehtia. Sain varmaan silloin aikanaan ihan oikean hinnan, vaikka tosi on: ostin kalliin markan aikana ja jouduin myymään halpaan aikaan. Teimme pintaremontinkin, mutta kaikessa tapauksessa pääasia oli, että sain myytyä.

3 kommenttia:

 1. Sinulla on jo mahtavat raparperit. Toivotan hyvää vointia ja miellyttäviä tuloksia kokeista.

  VastaaPoista
 2. Tutkimukset eivät ole koskaan kivoja. :/ Toivottavasti tulokset kuitenkin ovat!

  VastaaPoista
 3. Hyvähän se on että tutkivat ja hutkivat, kunhan eivät sitten löydä uusia vikoja =) Minäkin olen muutaman kerran ollut semmoisen mahdottoman ison koneen sisällä ja pelkäsin ihan kamalasti ja aloin kärsimään suljetunpaikan kammoa. Kyllä siellä tuntee olevansa ihan koneen armoilla.
  Niinhän me ollaan kuin vanhoja autoja, joka paikka nitisee ja natisee ja ylämäessä meinaa veto loppua. Silti kulkee vielä kun välillä rasvataan =)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!