tiistai 29. toukokuuta 2012

Piti ahkeroida

Mies sai eilen inspiraation ja manaili sitä, että ruohonleikkuri on rikki. Kauppiaalla on menossa vuoden vilkkain myynti- ja huoltoviikko ja niinpä viime viikolla hajonnutta konetta tultiin tarkastamaan vasta tänään. Kaveri totesi saman, minkä mekin: kone on rikki. Se lähti sitten huoltoon ja kotiutuu kuulemma viikon päästä. Vasta! Voikukat rehottavat eikä oikein mitään puutarhahommia saa tehtyä, kun en minä ainakaan halua lähteä rämpimään polveen asti ulottuvaan heinikkoon.

Tietysti kasvilavoja voisi tehdä ns. kuivallakin maalla ja siirtää vasta valmiina paikoilleen, siis sitten kun se peräkärryllä varustettu vehje on kotona ja suostuu jälleen toimimaan ja kun nurmikot on leikattu. Jos meidän paksuun heinään enää niittokonetta pienempi laite pystyy. Itse asiassa meillä olikin niittokone, mutta mies myi sen viime vuonna. Että tämmöistä kuuluu puutarharintamalle.

Onhan täällä pihassa sentään runsaasti ilonaiheitakin. Esimerkiksi hevoskastanja on täydessä kukassa.


Tänä vuonna kukkia on paljon tässä ihanassa puussa. Se on vähän saman tapainen kuin rodokin, että vuorovuosin kukkii  ja lepäilee.


Kielotkin kukkivat ja tuoksuvat ihanasti. Nämä kylläkin poimin oman tontin ulkopuolelta. Huomasin yllätyksekseni kaupungilla, että sireenitkin ovat jo täydessä kukassa, paitsi meidän pihassa. Muutama talvi on tehnyt tepposensa, katkonut isoja oksia.

Päivä on mennyt sekalaisissa asioissa. Olin hammaslääkärissä poistattamassa hammaskiveä ja kivisilppua tuntuu olevan vieläkin suussa. Mietin kauppareissulla ylioppilaslahjaa nuorelle miehelle. Kauppa pursusi likkalapsille sopivaa pinkkiä, mintunvihreää ja vaaleansinistä kippoa ja kuppia. En ostanut. Kortin sentään löysin, sellaisen rahakuorella varustetun.
6 kommenttia:

 1. no pitikin koneen juuri nyt hajota...olisihan se voinut talvellakin mennä rikki..:DD
  Tykkään hevokastanjasta, kun se kukkii... ja sen lehdetkin ovat kauniita...

  VastaaPoista
 2. Kielot meilläkin jo kukkivat, mutta sireenit ei ole vielä lähellekkään kukassa. Täällä on ilma kylmentynyt ja odottelen uudelleen lämpiämistä:)

  VastaaPoista
 3. Jospa kieloset möksälläkin tervehtivät kun sinne parin viikon päästä matkaamme...Tuomen aika kohtapuoliin :)

  VastaaPoista
 4. Nyt sitten nautitte luomunurmikoista. Kaunista on luonnossa, jos mitäkin väriä on näytillä.

  VastaaPoista
 5. Ihana hevoskastanja! Meillä on vielä niin nuori ettei kuki.

  VastaaPoista
 6. Meillä on kielot vasta nupullaan. Tuo hevoskastanja on upea.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!