torstai 15. toukokuuta 2014

Uusi ystävä

Ikkunan takana hyppeli eilen utelias pikkulintu. Se naputti lasia, kävi välillä pensaissa ja lehahti sitten toisen ikkunan taakse. Minulle lintu oli aivan uusi tuttavuus: söpö pieni lintu, musta baskeri päässä ja musta rusetti kaulassa. Onneksi lintukirja oli lähellä ja lintu tunnistettiin heti hömätiaiseksi. Miedän isän ihmetteli, miten se nyt pihaan on tullut, kun se yleensä on kuusimetsien asukas. Toivottavasti jostain meidän kolopuustamme löytyisi sopiva pesäpaikka. Pönttöihin se ei ilmeisesti halua tehdäkään pesäänsä.

Yritin ottaa linnusta kuvaa, mutta niin nopea tämä utelias veijari tietysti oli, etten ehtinyt ottaa kuvaa, vaikka kamera oli valmiiksi melkein viritettynäkin.  Tämä kuva on napattu täältä http://www.luontoportti.fi


Tänään en ole ehtinyt tarkkailla luontoa, sillä vietin puoli iltapäivää hammaslääkärissä. Lasku oli sitten sen mukainen. Mutta sainpa ilokseni kerjäämällä muutamia poistettuja työkaluja, mm. pinsetit, joista on paljon iloa nukkekotihommissa.

Teen vielä pienen pihakierroksen. Eilisistä istutuksista ei ole kuvia, mutta taidanpa käydä ainakin kastelemassa ne. Ainakin muutama perenna taisi jäädä eilen kastelematta. Ja paras ottaa kamera mukaan ja kuvata ne todistusaineistoksi niin kauan kun ovat vielä hengissä ;-).

1 kommentti:

  1. Söötti lintu, meil kotimökis äiti sanos, et lintu naputtaa viestiä ikkunaan, ei oikein hyvä merkki.
    Näin entisajan ihmiset tulkitsi, minnuu ain vähä kammoksuttaa, jos lintu häärii ikkunan luona.
    mukavaa illan jatkoa!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!