lauantai 31. toukokuuta 2014

Juhlapäivä

Tänään on monessa huushollissa juhlapäivä. Onnea vain kaikkien uusien ylioppilaiden, tutkinnon suorittaneiden ja peruskoulunsa päättäneiden äideille ja mummuille sekä itselleen juhlakaluille myös, jos joku niin nuori nyt tänne sattuu poikkeamaan! Ruusuja nyt ei satu olemaan käsillä, mutta lemmikit kelpaavat, eikös vaan?


Meillä ei kotona ollut juhlia, mutta yhdet lakkiaiskahvit on juotu. Veljentytär kirjoitti ja sai ihan kelpo paperitkin, vaikka itse vähän vähätteli todistustaan. Seuraavat lakkiaiset on toivottavasti sitten kolmen vuoden päästä, kun Villiviinin lapsenlapsesta leivotaan ylioppilas. Mummilla on jo lyyra valmiina.


Poika siis sai peruskoulun päättötodistuksen ja hyvän saikin. Keskiarvo 8,75 lukuaineissa. Olin jo sitä mieltä, ettei semmoisia keskiarvoja tässä suvussa ole ennen nähty, mutta systeri palautti maan pinnalle. Kyllä hänen penskoillaan vaan oli ja taisi olla vielä paremmatkin todistukset... No, ei se meiltä ole poissa, vaikka olisi ollutkin.

Kun täällä on tapana esitellä pöydän antimia, niin ehtipä tämäkin kuvaaja paikalle, tosin vasta melkein rääppiäisiä kuvaamaan. Herkut olivat mahtavia, kuten kuvastakin sopii päätellä: suolaista ja makeaa mahan täydeltä. Kinkkupiirakkaa, lohipiirakkaa, cocktail-piirakoita, vaaleaa ja tummaa suklaakakkua, juustokakkua, mansikkakakkua, herrasväenleipiä ja vieläpä kunnon pullapitkoakin oli tarjolla. Juustokakku oli muuten maustettu kardemummalla ja sepä oli kekseliäs maku. Leipurimestarina oli ollut ylioppilaan serkku. Uljaat suklaakakut oli haettu Lohjalta St´Honoresta.


Anitta sai viestin edelliseen postaukseen: sinun viestisi ei tullut perille. Arvonta jatkuu edelleen, mikä tiedoksi saatettakoon.

4 kommenttia:

 1. Kardemummaa voisi kokeilla omassakin juustokakussa! Olin eilen tuttavani lakkiaisissa kyökkipiikana:) Juhlat ovat kivoja!

  VastaaPoista
 2. Taisi olla herkkua!!! Pikkasen vesikielellä täällä katselin mitäs kaikkea namia tuolla on ollut :)))))

  VastaaPoista
 3. Niin ne lapset taas päästettiin kesälaitumille =D Meillä ei mitään juhlia ollut, kun ei ole lapsiakaan kotona. Naapuri mummo toi kuitenkin kuivahtaneita munkkeja pussillisen koiralle ja yhdessä me ne koiran kanssa sitten popsittiin iltakahvilla . Yhdenlaiset juhlat nekin =D

  VastaaPoista
 4. Onnea pojalle upeasta menestyksestä. Kyllä on nuoriso todellakin jo lomansa ansainneet. Kulisikin ihana kesä.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!