torstai 1. toukokuuta 2014

Hauska vappu jatkukoon!

Kylmää on ja vettä satanut koko päivän eli viranomaisten rakastama perinteinen vappusää on kallistumassa iltaa kohden. Sade kylläkin on hyvä juttu. Ukkonen jyrähti meillä järven keskipaikkeilla kerran, eteläpäässä kuulemma enemmänkin, salamoiden kera. Tarkoitus oli käydä kuvaamassa silmänsä avanneet keltavuokot, mutta taisivat sulkea ne uudestaan tällä kelillä. Sade ei kylläkään estänyt naapurin isäntää, joka ajeli pellollaan kylvökone perässä, siis traktorin perässä. - Nyt kyllä kuuluu jotain kolinaa, olisikohan se ukkosta? Tänne sisälle ei oikein kunnolla kuulu.

Lasillinen simaa maistui äsken aika makealta, oikein sanan mukaisesti. Eilen juotiin cavaa ja se vähän maistui suussa aamullakin, vaikkei sentään kipeitä oltu. Pois se meistä. Sima on aitoa kaupan simaa, kun ei pienessä perheessä kannata ruveta yhden tai kahden simalasillisen takia tekemään ämpärillistä. Munkkejakaan ei paistettu eikä rosetteja, tippaleivistä puhumattakaan, ei paistettu eikä keitetty. Päivän pääruoaksi on sentään varattu perinneruokaa nakkeja ja pottusalaattia. Alkuun on eilisiä: graavilohta, silliä ja parsaa. 

Kellastunut ylioppilaslakki on yläkerran kaapin päällä muovikassissa, tai ainakin oli silloin kun sen viimeksi näin Tästä kylmästä säästä muistuvat mieleen monet lapsuuden vaput. Äiti ompeli meille kesämekot vapuksi silloin kauppoihin tulleista kukallisista lakanakangas-puuvilloista. Niillä kepsuteltiin vapunpäivä, tuli taivaalta vettä, räntää tai auringonpaistetta.


Nukuin viime yön tosi huonosti. Heräsin keskellä yötä painajaiseen, jollaisia en juuri koskaan näe ja sitten heräilin parin tunnin välein. Lopulta, joskus kahdeksan paikkeilla uni rupesi maistumaan, ja heräsin vasta puolen päivän aikaan. Eipä tässä mitään toimitettavaa sinänsä ole, kun ei pihahommiinkaan ole asiaa. Pian pääsen varmaan kouluttamaan muutamia taimia, mutta niiden kanssa ei ole vielä kiirettä. Niin että vietetään vain hiljaista vapunpäivää. 

2 kommenttia:

  1. Meillä oli lunta 5cm tänä aamuna. Onneksi sulivat pois päivän mittaan. Painajaiset ovat ikäviä. Toivottavasti saat nukuttua jatkossa paremmin!

    VastaaPoista
  2. Ilosta perjantaita kammarista ! Täällä vappaalla pakkoloman merkeissä ja kohta haravahommiin, aurinkokin näyttäytyy :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!