lauantai 15. toukokuuta 2010

Eilinen otsikko kelpaisi tänäänkin

Tämänkin päivän työt on tehty, tällä kertaa ahersin hetkisen pihassa. Kun en ole saanut vielä aikaiseksi lähteä puutarhakauppaan, saati houkuteltua miestä kaveriksi, ostin ruokakaupan "laajoista valikoimista" setin petunioita ja toisen lobeliaa, että olisi edes jotain kesäkukkaa pihassa. Jaoin taimet postilaatikolle ja muutamaan muuhunkin pyttyyn. Siniset kukkapytyt talvehtivat vajassa oreganoineen ja maahumaloineen. Pian varmaan selviää, nouseeko niistä mitään. Kevät totta tosiaan yllätti!

Naapurin isäntä äesti jo viime viikolla meidän lähipellon ja tänään hän näytti olevan kylvämässä.  Minäkin kylvin. Purkkiviljelyyn meni vasta nyt muutamia siemeniä, esimerkiksi pensaskrassia. Olen ainakin kahteen kertaan, ehkä useamminkin kierrellyt Prismassa ja sen puutarhaosastolla etsimässä köynnöskrassin ja kesäkurpitsan siemeniä, mutta ei! Olin taatusti ajoissa liikkeellä, mutta kun en saanut haluamiani siemeniä, jäivät muutkin kylvämättä. Viimeksi käydessäni juttelin kaupassa erään rouvan kanssa, joka valitti aivan samaa: siemenvalikoima on surkea.

Ripustin riippumaton paikalleen männyn ja pajun väliin ja lepäilin hetken kuuntelemassa lintujen liverrystä. Viherpeippojen ja muiden pihalintujen säestäessä myös rastaat pitivät omaa konserttiaan ajaessaan ilmeisesti harakoita ja variksia pesäpuistaan.

Kiertelin myös hetken kameran kanssa ulkona kuvaamassa kukintaansa aloittavaa lehmusta ja mahtavaa narsissipuskaa, joka tänäkin kesänä nousi kukkimaan pellon laidassa. Laskin, että siinä on taas ainakin tusinan verran kukkia.  Sipuli multineen on ilmeisesti joskus, jo ainakin toistakymmentä vuotta sitten heitetty joutilaana pihasta joutomaan puolelle. Maaperä miellytti sipulia, sillä nyt se ilahduttaa meitä keväästä toiseen. Sanomattakin on selvä, että kuvat ovat vielä kamerassa. Nämä ovat pieniä pääsiäisnarsisseja varmaan vuoden tai kahden takaa, jotka löytyivät albumista. Väri ainakin on sama.

1 kommentti:

 1. Törmäsin tänne blogiisi perunajuttujen kautta... (eli toisen blogisi). Ollaan päivitelty myös siemenvalikoimia. Tampereen suurin rautakauppa ja puutarhaosasto (otaksun?) myo vain minipussissa hernettä. Kylväpä niitä sitten noin 20 kpl :) Toisen rautakaupan viherosastolla mies oli ostamassa ruusuja ja kyseli nuorilta myyjättäriltä kasvatusohjeita.
  - No ne istutetaan silleen niinku välein.
  - Ai jaa...
  - Kastellaan ja sit leikataan.
  - A-haa...

  Taitaa jäädä ruusukokeilu lyhyeksi noilla (vihreilä) ohjeilla;)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!