maanantai 17. toukokuuta 2010

Helteessä kasvimaalla

Sopiva työtahti näemmä tällaisena aurinkoisena päivänä on 10 minuuttia taukoa, 10 minuuttia työtä kasvimaalla. Työ on rikkaruohojen kitkemistä. Nyt tosin on pitempi lepotauko menossa. Kasvimaani on nykyisin kooltaan noin 2 x 3 metriä. Tein sen muutama kevät sitten kohopenkin tapaan saviselle pellonkulmalle. Nyt maa on tavattoman kuohkeaa ja helppohoitoista, mutta helppo siinä näköjään on voikukan, nokkosen ja laidalta leviävän vattupensaankin kasvaa. Kun saan likaruohot kitkettyä, kärrään maalle vielä muutaman vuoden muhinutta kompostimultaa.

Palstan toisella laidalla kasvava yrttitarha eli oregano, salvia ja sitruunamelissa ovat talvehtineet hyvin. Toisella laidalla on perinteisesti kasvanut auringonkukkaa ja välissä kesäkurpitsaa, jos saan viime mainitun taimia tai edes siemeniä jostain. Siinä meidän viljelyksemme. Jaa onhan sentään olemassa risakattoinen kasvihuone ja sen ulkopuolella kasvava raparperi ja haave pistää tänäkin vuonna pottua kateviljelyyn. Kasvihuoneessa viihtyy tomaatti, kurkku ja salaatti, tai ainakin vielä viime vuonna viihtyi. En tiedä, saako kattoa ja notkahtanutta alumiinista kurkihirttä edes korjattua. Vanha kasvihuone on kotitekoinen ja tehty raakalaudasta varmaan parikymmentä vuotta sitten. Se on kelpo kasvihuone edelleen, mitä nyt muoveja joskus uusitaan tai naputellaan kiinni.

Ruokalistalla on tänään lammaskaalia, kun löysin sattumoisin pakastimesta lampaan potkaviipaleita ja tuotin kaupasta kesäkaalin. 

2 kommenttia:

  1. Ihailen ihmistä, joka jaksaa näillä keleillä tehdä töitä - me kävimme pikku kävelyllä ja olin sulaa tuonne helteeseen, vaikka yleensä rakasta lämmintä kuin kissa.

    Työkaveri kertoi viikonloppuna ihmetelleensä, onko saanut sydänvian, kun pienen ulkonaolon jälkeen sydän hakkaa ja hiki virtaa. Oli tänä aamuna ilmeisesti valittanut asiaa lääkärikäynnillään ja lääkäri oli todennut, että ah tämä tuli niin äkkiä - yleensä Suomessa ehtii vähän totuttautua siihen, että ilmat lämpenevät vähitellen...

    VastaaPoista
  2. Jos laitat sähköpostiini osoitteesi, pistän huomenaamuna kirjekuoressa kesäkurpitsan siemeniä tulemaan. Minulla itivät kahdessa päivässä, kun on nyt näin kuuma, eli hyvin ehdit vielä kasvattaa taimet.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!