lauantai 1. toukokuuta 2010

Erilainen vappu

Hauskaa vapunjatketta! Itseltä jäivät eilen kaikki toivotukset toivottamatta, sillä aattomme ei ollut ihan tavallinen. Toki illalla lipitimme valkoviiniä aurinkoisen puutarhahommissa vietetyn loppu-iltapäivän jälkeen. Viiniä jäi vähän tällekin päivälle ja sikapossua paistetaan ruoaksi.

Mutta sitä ennen, siis ennen puutarhassa möyrimista, olimme hautajaisissa. Emme ole omaisia emmekä voi lukeutua läheisimpien ystävienkään muodostamaan sisäpiiriin (kuten hih-hih, käly muisti huomauttaa omasta asemastaan). Halusimme silti olla mukana siunaustilaisuudessa. Kirkko oli täynnä väkeä ja arkulle tuli niin paljon kukkia, että hädin tuskin kirkkoherramme mahtui vierelle siunausta toimittamaan. Kukkien lasku taisi kestää lähes puolitoista tuntia, mutta taivasmatkalle oltiinkin saattamassa emeritus-kirkkoherran puolisoa, jonka omakin kirkollinen ura oli pitkä ja ansiokas.

Mieheni muisteli tänään, miten oli kerran työvuosinaan ollut yksissa hautajaisissa, joihin oli mennyt vähän hampaitaan kiristellen eli viran puolesta ja kollegan patistamana. Kollega oli sanonut napakasti, että jos he ovat ainoat vieraat, niin on tärkeää olla paikalla. Jos taas kappeli on täynnä väkeä, niin silloin on vielä tärkeämpää olla mukana. Kappeli olikin ollut tupaten täynnä ja herrat olivat seisseet vesisateessa ulkopuolella.

Tänään vietetään meillä työn juhlaa. Rouva on rakentanut honkkis-nukketaloa. Talo on jo kasassa kattoa lukuunottamatta. Alakerran huoneetkin tapetoitu oikein kangastapetilla. Jatkoa seuraa, sillä kuten nukkis-blogiani seuranneet tietävät, Sohvin ja Jallen tarina etenee sellaista vauhtia, että nyt vissiin pariskunta alkaa tarvita jo yhteistä kattoa pään päälle. Luulin, että tässä talopaketissa olisi ollut huoneita vaikka miten paljon, mutta enemmänklin olisi voinut olla. Nyt on kaksi alakerrassa ja kaksi yläkerrassa. Niistäkin pitää yksi uhrata kylpyhuoneeksi, kun olen ajat sitten ostanut hienot kalusteet, ammeet ja kaikki. Onneksi on erillinen pikkumökki, josta varmaankin tulee Jallen toimisto. Siihen löysin tiimari-kalusteet alehintaan eli 15 eurolla. Korkea kirjakaappi mahtuu tai ei mahdu, sitä vielä vähän jännitän tässä merkittävässä taloprojektissani.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!