lauantai 29. toukokuuta 2010

Sadetta ja paistetta tänäänkin

Puolen päivän aikaan näytti mahdolliselta pitää tänään perunanistutusiltapäivä, mutta sepä ei onnistunut. Vettä ja aurinkoa on saatu vuorotellen tasaisesti koko iltapäivän. Mehän kylvämme perunamme tasaiselle maalle tammen- ja koivunlehtisilpun alle, joten sikäli sade ei haittaa. Päinvastoin, onpahan ainakin kosteutta pitkäksi aikaa eteenpäin potaateille.  - Mahdollisesti käyn vielä tutkimassa tilannetta. Saappaat jalkaan ja menoksi heti kun tietokoneelta joudan. Kaikki 25 Hertta-perunaa on hetkessä istutettu!

Kävimme päivällä tyttären luona ensivisiitillä. Hän sai kerrostaloasuntonsa myytyä nopeasti eikä uutta ole löytynyt. Toiveena on entiseltä alueelta rivitalokolmio eli sauna ja pieni piha sekä kaksi makuuhuonetta. Myyntiin tulleissa on ollut joko jotain perustavan laatuista vikaa ja jos ei muuta, niin sata tonnia liikaa hintaa. 

Mietimme jo yhdessä varasuunnitelmia eli sitä, saisiko esimerkiksi meidän ulkovajasta tehtyä tilapäisen huonekaluvaraston ja kestäisikö tytär hätätilassa majoituksen meidän vierassängyssä. Onneksi on sentään jotain etua siitä, että on yksinhuoltajaäiti. Kaupungilta löytyi siisti vuokra-asunto. Aluekin näyttää viihtyisältä, pihat ovat kohtuullisen hyvin hoidettuja ja asuntokin on neliöiltään entisen kodin kokoinen. Keittiö, olohuone, pieni piha ja sauna ovat hyviä juttuja, vaikka nyt tilapäisesti onkin yhteinen makuuhuone pojan kanssa. Toisaalta poika on nyt ainakin kesäloman alkuun viikon isällään. Sieltä on huomattavasti lyhyempi matka kouluun ja kaverit lähellä.Tytär tietysti toivoo, että uusi koti löytyisi mahdollisimman pian, olkoon miten mukava vuokrakämppä tahansa. Muurahaisia siellä kyllä oli, mutta niin on meilläkin. Tupaan ja pesuhuoneeseen ne hyökkäsivät tänään, alakerran vessaan jo viime viikolla.

Käväisenpä vielä äkkiä facebookissa ja sitten poteetimaalle, ellei tässä välissä rupea taas satamaan. Viikonloppuja!

2 kommenttia:

 1. Sataa ja paistaa täälläkin vuoron perään, ja ilma on melkoisen viileää. Ei oikein houkuttele lähtemään ulos eikä tekemään ulkotöitä.

  Lapsista on sekä iloa että huolta vielä isonakin.

  Oikein hyvää viikonloppua Villiviini sinulle :))
  tv. Aili-mummo

  VastaaPoista
 2. Kiitos, sitä samaa itsellesin, Aili-mummo!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!