maanantai 31. toukokuuta 2010

Käsityöllä on hintansa

Eilen veitsellä leikelty sormenpää rupesi tänään uudestaan vuotamaan, joten lähdin nukketalohommista katselemaan "hääkakkuja", siis nukkekodin juhlakaliiperia olevia kakkuja. Etsy-sivuilla olikin fantastisia kakkuja, mutta niin olivat hinnatkin FANTASTISET. Ellei halua pulittaa noin 20 - 40 US dollaria peukalonpään kokoisesta miniatyyrikakusta, niin paras lienee leipoa sellainen itse.

Käsityöllä on ilman muuta hintansa ja arvostan korkealaatuisen työn taitajia, joista miniatyyrien tekijät ovat asteikollani melko korkealla. En silti ole ihan valmis maksamaan tuollaista summaa, vaikken siitäkään ole varma, taipuvatko sormeni pikkuisen kakun kiemuroita tekemään.Ehkä häät siirtyvät, kun ei ole kakkua?

Nukkekoteilua harrastin äskenkin: liimasin seinätapettia paikalleen ja huomasin merkanneeni tapetin omalla verellä. Parempi oli tulla ja alkaa naputella tietokonetta kuin tuhria nätti nukketalo pilalle. Sitä paitsi sormenpää on vähän kipeäkin. "Peukaloputti sai sian - hei, Suomen sotti sen kotiin vei. Pitkä mies siltä niskat taittoi ja pikkumies makkarat laittoi." Se on tämä pitkä mies nyt vähän vammautunut ja laastaroitu.

5 kommenttia:

 1. Täältä tulee puhallus pipiin :D

  VastaaPoista
 2. Kiitos, Millan. Minä puhallan sinne suuntaan virkeitä tuulia uuden alkavan kuun kunniaksi ja kesäiloksi.

  VastaaPoista
 3. Ei kai liene ihan syötävä tuo nukkekodin kakku, sehän voisi pilaantua (ellei sitä syödä)?

  Oikein iloisia nukkekodin häitä Villiviini :D

  VastaaPoista
 4. Juu-u, noista harrastejutuista ja keräilykamoistahan voi pyydellä mitä vain, kun keräilijät ovat usein valmiita maksamaan... Itse tehdyllä on kuitenkin aina oma arvaamaton arvonsa, ja se hauskuus, kun saa näprätä!

  VastaaPoista
 5. sormenpäät on hoidettava, mun teki kipeetä kauan.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!