maanantai 26. joulukuuta 2011

Tapaninajelut kiellettiin!

Myrsky mylvii ja laine laulaa, sanotaan laulussa ja näin on tänä tapanina käynyt. Onneksi me saatoimme suosiolla jättää tapaninajelut ajamatta eli noudattaa viranomaisen kehotusta pysyä neljän seinän sisällä.

Meidän ja naapureiden männyn- ja kuusenlatvat pyörivät vinhasti ympyrää. Enpä muista sellaistakaan ennen nähneeni. Onneksi ainakaan toistaiseksi yhtään puuta ei ole kaatunut, ei edes oksia pudonnut pihalle. Sen sijaan tyhjä peltitynnyri, tilavuus 200 litraa, oli yön aikana lähtenyt talon nurkalta lentoon. Se oli kumollaan, mutta niin vain tuuli lennätti sen suunnilleen kymmenen metrin päähän ja aika lähelle auton kylkeä. Onneksi välissä oli pieni ruusupensas, joka pysäytti vauhdin.  Isompi vahinko sattui kahdelle pihalyhdylle, jotka tuuli lennätti maahan pöydältä niin että lasit helähtivät rikki. Toinen oli vasta täksi jouluksi ostamani iso lyhty, johon täytyy varmaan käydä lasiliikkeessä ostamassa uudet lasit.


Tuo punainen oli kivan näköinen, mutta hankala sulkea, joten sitä en niinkään murehdi.

Soitin päivällä veljelleni ja siellä oli sähköt olleet monta tuntia poikki. Nytpä pitääkin vielä tarkistaa vaarin tilanne. Itse pistin kännykän varmuuden vuoksi lataamoon, vaikka täällä sähköt ovat toimineet.

Joulu on sujunut suotuisissa merkeissä. Ruoat olivat hyviä, kinkkukin onnistui erinomaisesti ja kaupasta tilatut laatikot niin hyviä, etten olisi itsekään osannut sen parempia tehdä. Äiti pärjäsi eilisellä kotikäynnillään hyvin, varsinkin sen jälkeen kun miehet nostivat hänet sänkyyn lepäämään. Köröttely invataksissa oli tietysti ottanut lujille ja selkäänkin sattui. Jouduimme lähtemään kesken äiti-vierailun valmistelemaan omaa joulupäivällistämme, jolle lapset perheineen kokoontuivat. Kuulemma kaikki oli mennyt hyvin, kertoi veljeni.

Meillä oli oikein antelias joulupukki, joka tosin ei joutanut tulla taloon asti. Luettavaa on taas pitkäksi aikaa ja parit lämpöiset villasukatkin tuli meille molemmille. Minä sain mieheltä aika hauskoja lahjoja: vasaran, pieniä nauloja, sähkösakset ja jonkun muun vekottimen, jonka nimi unohtui, kun käyttötarkoituskin on toistaiseksi vähän epäselvä. Näillä kuulemma voi helpottaa esimerkiksi nukketalon rakentamista. Sähkösaksista en ole ikinä kuullutkaan, mutta niillä kuulemma leikkaa käden käänteessä pahvia tai vaikka muovimattoa. Mies todella yllätti, sillä tähän asti hän ei ole yleensä ostanut lahjoja. Nyt hän osti minulle näitä henkilökohtaisia ja lisäksi vielä pari yhteistä hyötylahjaa. Vanhakin koira näemmä oppii istumaan.

Leppoisaa tapanin iltaa myrskystä huolimatta!


4 kommenttia:

 1. Olet näemmä valmentanut hyvin miestäsi.;D

  Oikein hyvää Tapanin iltaa sinulle, ja perheellesi, Villiviini.<3

  VastaaPoista
 2. Asumme myös Keski-Uudellamaalla, niinkuin jostain kirjoitusistasi saanut sen käsityksen, että sinäkin asut näillä main.
  Todella kova mysky pyöri täällä. Kahdella tyttäreni perheillä, jotka asuvat Järvenpäässä, ovat sähköt poikki. Toinen tyttäristämme oli meillä päivän ajan, jotta pikkupoika sai lämmintä ruokaa. On todella pitkä aika odotella sähköä.

  VastaaPoista
 3. Huh! Hyvä että selvisitte isommilta vahingoilta ja autokaan ei sitten kolhiintunut tynnyristä.
  Aivan ihana, että miehesi oppinut lahjojen antoon - itsellä olisi vasaralle enemmän käyttöä kuin saamalleni huulikiillolle, jossa integroitu lamppu ;O)))

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!