maanantai 25. kesäkuuta 2012

Kas, tänäänkin sataa

Tässä melkein voisi kopioida postaukset, kun aina vaan sataa eikä oikein suurempia askareita viitsi edes suunnitella. Luvassa on huomisella rankempaakin sadetta, mutta toivottavasti ylihuomenna on poutaa. Tänään näet kävimme ostamassa junaliput. Teemme pienen minimatkan eli lähdemme aamulla, palaamme illalla. Minä olisin voinut hyvin yöpyäkin perillä, mutta mies arveli, ettei kuitenkaan osaa nukkua hotellipetissä, joten mikäpä siinä, kotiudumme illalla.

Reissaamme junalla ja tarkoitus oli mennä oikein herroiksi ja ensimmäisessä luokassa. Haave ei toteudu, sillä myyntiin on tullut erikoisalennus ekaan luokkaan ja suunnittelemissamme junissa joka ikinen paikka oli jo ehditty myydä. Mutta meilläpä kävi tuuri: saimme kahden hengen hytin, joten voimme varmaan ottaa kunnon torkut kaikessa rauhassa. En edes tiennyt, että semmoisia on junassa olemassakaan. On kokonaan toinen juttu, miten meluisa tai ikävä paikka se on, mutta ainakaan ei tarvitse kuunnella toisten kännykkäkälätystä. Toivottavasti.


Itse paikan päällä tutustumme perinteisiin nähtävyyksiin ja käymme syömässä. Siis suunta kohti tuomikirkkoa, linnaa ja käsityöläismuseota, joissa mies ei ole aikaisemmin käynyt. Minulle ne ovat suhteellisen tuttuja paikkoja, mutta aina yhtä kivoja kohteita. Paikkakunnalla asuva tytär lupasi kuskata meitä ruokapalkalla ja tietenkin esitellä meille myös oman pikkukotinsa.

Kukkakuvaa ei ole otettu tänään. Kuunliljat ja päivänkakkarat kukkivat vanhassa kaivonrenkaassa. Vesisaavi on edelleen nurin, mutta eipä ole tarvinnut kastellakaan.

Niin, se paikkakunta, jonne suunnistamme, on tietysti vanha pääkaupunki Turku.

1 kommentti:

  1. Pikkureissut ovat meidän perheen suosikkeja! (Me halutaan kaikki aina yöksi kotiin :D.) Paljon kyllä löytyy katseltavaa ihan lähiseudultakin. Ja suomalainen luonto on niin kaunis! Täällä eivät yhtenäiset sateet ole vaivanneet, "suihkuja" tulee kyllä tämän tästä.
    (Ovat nuo sanatunnisteet mullekin vaikeita, nyt varsinkin, kun ovat muuttaneet tuommoisiksi, että toinen on valokuva.)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!