torstai 8. toukokuuta 2014

Äitienpäivälahja jo ennakkoon

Selailin tänään tullutta Kotiliettä, jonka uusi taitto - sivumennen sanottuna - ei vähääkään minua miellyttänyt. Mies kylläkin taisi sanoa totuuden sanat todetessaan, että me olemme liian vanhoja sen lukijoiksi. Niin se vissiin on. Ei olla kohderyhmää. Mainoksia oli hurjasti, kuten tapana on silloin, kun kyse on uuden tuotteen lanseerauksesta tai isosta uudistuksesta.

Yksi ilmoitus osui silmiin ja siihen palasin moneen kertaan: Kultakeramiikan keraaminen pata, joka sopii myös induktioliedelle. Huom. tämä ei ole maksettu mainos! Kylläkin kuvan olen napannut firman nettisivuilta:

Massa ilmeisesti on samaa tai saman tapaista kuin Arabian Kokki- tai Liekkipadoissa on ollut. Tämän nimikin on Liekki, lisättynä Bistro-sanalla. Eipä näytä Arabian Kokki-patoja enää olevankaan tuotannossa.

Hintaa tällä on lähes tuplaten se, mitä muille liesityypeille sopiva maksaa. Tietysti tämä pelaa tavallisillakin helloilla ja uunissa myös. Ergonomisesti pata näyttää hyvältä ja tilavuuttakin tällä induktiomallilla on 4 litraa. Tuotanto on Virossa, kertoi firman nettisivu  Ennen vanhaan, kun tehdas oli jossain Someron paikkeilla, pidin tapanani piipahtaa siellä kahvilla, kun noita työmatkoja oli aika usein Turun suuntaan. 

Kun siinä jahkailin ja mietin, tokaisi mies virne suupielessä: "Saat sen äitienpäivälahjaksi!" Ja edelleen virnistellen jatkoi vielä, että kun sen kuitenkin itse maksan. Näinhän tapahtui, tilasin padan ja maksoin sen. Tämä sopii sikäli hyvin meille, kun onnistuin hajottamaan entisen ison Kokki-padan. Onhan meillä iso valurautapata, mutta voiton veivät helppohoitoisuus ja se, ettei keitosta tarvitse heti tyhjentää padasta. Ensimmäiseksi tässä kuulemma tehdään osso bucoa, sitten kun se on saapunut Matkahuollon kyyditsemänä paikkakunnalle.

Olen aina pitänyt patoja ja pannuja vähemmän onnistuneina äitienpäivälahjoina, mutta näin nyt kävi! Sitä paitsi mies ei ole lapseni isä, joten sikälikin ymmärrän hyvin tuon virnistyksen. Tämä onkin ensimmäinen lahja lajissaan! Äitienpäivää juhlimme yhteisellä lounaalla miehen, tyttären ja lapsenlapsen kanssa. 

2 kommenttia:

 1. Tuo pata on todella hieno äitienpäivä lahja, itse sain samanlaisen joululahjaksi, siinä tulee herkulliset ruuat uunissa, levylle sitä en ole uskaltanut laittaa, saattais vielä haljeta. Äitienpäivälahjan sain 33 vuotta sitten, kun keskimmäinen lapseni syntyi.
  Hyvää äitienpäivää Auli ! ( minulla on auli niminen sisko)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että olet tyytyväinen pataasi. Itsekin uskon sille olevan paljon käyttöä. Oikein hyvää äitienpäivää myös sinulle (ja kaimalle myös?).

   Poista

Kiitos kommentistasi!