lauantai 17. toukokuuta 2014

Luumupuu kukkii

Vaihdoin ajankohtaisen kuvan sekä tänne että naamakirjaan. Luumupuu kukkii, marjapensaat kukkivat ja tuomipihlaja kukkii. Jossain lähistöllä näytti tuomikin olevan  jo kukassa. Tallennan luumun vielä tähänkin siltä varalta, että taas pian vaihdan hederikuvaa. Nyt vain toivotaan, että hallayöt ovat jo ohi ja että saisimme tänä vuonna luumusatoa. Viime vuonna taisi tulla yksi tai kaksi luumua eikä viinimarjojakaan saatu tavallista satoa. Se oli semmoinen kesä. Luumut osin jaksaakin kantaa vain joka toinen vuosi, ainakin meidän vanha maatiaisluumumme.



Kävimme tänään pienellä kotiseutuajelulla samalla kun vietimme eilisen syntymäpäiväni kunniaksi herkullisen tuokion vasta avatussa lounaspaikassa. Lounasaika oli jo loppumassa ja tilasimme a la carte listan parhaat annokset, paistetun kuhan ja entrecoten. Kummassakaan ei ollut huomauttamista. Jos mies, joka vanhana ravintola-alan ammattilaisena on aika tarkka, kehui lihaa tosi hyväksi ja juuri tilauksen mukaan sopivaksi paistetuksi. Käymme niin harvoin ulkona syömässä, että raaskimme tilata hintaa katsomatta silloin kun käymme.



Eilen joimme hyvät synttärikahvit kotona ystäväni K:n kanssa. Kahvin höysteenä oli Prinsessakakkua. Nyt herkutellaan, mutta maanantaina on taas paastopäivä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!