lauantai 10. toukokuuta 2014

Luontokappaleita

Syönkö minä muurahaiset vai muurahaiset minut? Niitä vilistää tuvassa ja vessassa ja vessaneteisessä ja yläkerran vessassa, pesukoneessa ja tiskikoneessa.  Mokomatkin!


Yritin murhata niitä luontoystävällisesti eli tekomakeutusaineella makeutetulla mehulla, kuten netissä suositeltiin. Yhtään ruumista ei ole tullut. Mehua oli lautasella ja siitä imeytyi pullaan, mutta kumpikaan ei aiheuttanut mitään reaktiota ja tämän piti vielä tuhota koko pesäkin! Emme voi käsittää, miten nämä tulevat tiskikoneeseen ja pyykkikoneeseenkin sisälle. - Niin, nyt on hankittu purkit vanhaa kunnon Raidia, joka tappaa talossa ja puutarhassa. (Aikaisempina vuosina on kokeiltu kanelit ja muut luontoystävälliset, samalla tuloksella.)

Tein vähän pihahommiakin eli istutin kolme alppikärhöä naapurin ja meidän väliselle aidalle. Saa nähdä, lähtevätkä ne multalisäyksestä huolimatta kasvuun, sillä naapuri oli aikanaan lapioinut pihansa sepelit meidän puolelle. Multasäkkiinkin olivat muurahaiset pesiytyneet, mutta niitä nyt on muutenkin pihassa.

Enempää en sitten jaksanutkaan, vaan tein pienen kävelykierroksen kamerana kanssa ja kuvasin itsellni - ja teille - äitienpäiväkukat.
Huomenna kahden sukupolven äidit lähtevät lounaalle. Isiä ei tässä porukassa ole, kylläkin yksi isäpuoli ja yksi lapsenlapsi. Minä sain jo sen mainostamani äitienpäivälahjan eli padan jo eilen eli toimitus oli huippunopea. Ensi viikolla kokeillaan ja tehdään osso bucoa. Huomenna ei ruokaa tarvitse kotona tehdäkään ja tänään nakerellaan pientä herkkua eli katkarapuja, graavilohta ja mätiä.

Mukavaa äitienpäivää!

2 kommenttia:

  1. Mustat muurahaiset on varsinaisia kiusankappaleita. Niitä on häädetty ripottelemalla suolaa kulkureiteille ja pesään, kaatamalla kiehuvaa vettä niskaan, sumuttamalla Raidia jne. Tehokkain lienee kuitenkin muurahaismyrkky, sellainen siroteltava, jota sai puutarhapuodeista. Tänä keväänä ei ole ensimmäistäkään mustaa muuttajaa ollut hiipimässä eteisen kynnyksen yli, vaikka vuosi sitten niillä oli pesäkin betonisen rappukiven alla.
    Mutta ans kattoo, jos ne on vaan nyt teillä käymässä...

    VastaaPoista
  2. Myrkytin jo tiskikoneenkin ja luotan siihen, että 144 minuutin pesuohjelma huuhtoo myrkyt ja vainajat matkkaansa.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!