maanantai 5. toukokuuta 2014

Vettä ja meteliä taivaalta

Juu, satoi kaatamalla, rapuille oli satanut räntälunta ja ukkonen pauhasi niin että tietokonekin oli suljettava. Netti ei toiminut lainkaan. Siinähän sitä sunnuntaiohjelmaa olisi ollut jo kerrakseen. Mutta ei tässä kaikki. Istuimme kaikessa rauhassa lukutuoleissamme, kun yhtäkkiä alkoi kuulua kummaa ääntä. Onko talo hajoamassa? Mies keksi ensimmäiseksi, että olisikohan tikka hakkaamassa talon seinää. Nappasin kameran - silloin ei juuri satanut - ja hiippailin talon päätyyn. Ei mitään. Lähdin kiertämään mökkiä ja sieltähän mölytoosa löytyi:


Jos ei suurentamalla erotu, niin tästä ainakin tämä savupiipun valtias näkyy.


Käpytikkahan se siellä rummutti savupiippua. Välillä se äänestä päätellen vaihtoi piippua. Aikaisempina vuosina se on hakannut sähkötolpan päässä olevaa hattua, mutta tämä ääni kyllä ylittää aikaisemmat ja taatusti kauempanakin liikuskelevat naarastikat kuulevat rummutuksen. Ja meidän naapurit. Tätä se kevät teettää!

Samalla kierroksella otin muutaman muunkin kuvan, esimerkiksi nupulla olevat vaahteran kukat. Toivottavasti kamala rankkasade ei piiskannut näitä maahan.


3 kommenttia:

  1. Teillä on ollutkin kunnon mekkala-sunnuntai =D Meillä ei ole ollut ukkosta, mutta suuria rakeita on satanut parinakin päivänä. Tikkakin hakkaa onneksi vain naapurin mäntyä, mutta kyllä peltikatolla hyppivä harakkalaumakin saa aikaiseksi jonkinmoista melua =) Se on kevättä nyt.

    VastaaPoista
  2. Sanos muuta, Sude. Kevättäse on; vuorotellen ukkosta, vettä, rakeita, lunta ja auringonpaistetta!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!