lauantai 3. toukokuuta 2014

Leppoisaa viikonloppua

Tänäänkin on satanut vettä ja räntää ja rakeita, joten on oivallinen päivä sairastaa. Kyseessä on ihan tavallinen flunssa, joka eilen  alkoi mahavaivoilla ja tänään niillä muilla taudinkuvaan sopivilla oireilla. Yöpaitapäivää siis vietetään. Tai minä vietin, kun köllötin puoli iltapäivääkin peittojen alla. Mies oli sentään soittoharkoissa, mutta valittelee samoja oireita. Kummallakaan ei yleensä kuume nouse, oli tauti mikä hyvänsä. Sen verran sitä kuitenkin oli aamulla, että täytyy kai ottaa uusintamittaus, kun olo ei tunnu kovin hyvältä vieläkään. Vaikka eipä se mittaamalla parane. Olisikohan nopeasti laskeneella lämpötilalla jotain osuutta sairastumiseen?

Olisimme terveinä käyneet isääni tervehtimässä iltapäivällä, mutta nyt ei passaa viedä tautia eteenpäin. Hän pääsi eilen sairaalasta, mutta puhelimessa ääni oli kovin hauras ja väsynyt. Edellisen sairaalakerran jälkeen hän ehti olla kotona vuorokauden verran.

Hyvä kun tuli otettua keväisiä kukkaiskuvia, mutta tässä vaihteeksi yksi sisäkuva. Tämä ihana orkidea on täysin yllättänyt meidät. Kukat täyttävät näinä päivinä neljä ja puoli kuukautta ja ovat vielä näin reippaan näköisiä.


Koskaan ennen en ole saanut orkideaa pidettyä hengissä, saati kukassa näin pitkään. Aloitin orkidealannoitteen käytön vasta kuukausi sitten, kun ei tullut aikaisemmin semmoista ostettua.

Onneksi nyt ei tarvitse miettiä ruokalistaa, sillä vapun perunasalaattia on vielä täksi illaksi. Ja yksi nahistunut parsanippu. Huomenna ajattelin tehdä lipstikkakeittoa pihan ensimmäisistä. Samalla voisin käydä tutkimassa, onko jollain tontinkulmalla sen verran nokkosia, että niistä syntyisi jotain kevätruokaa. Minä söisin lipstikkasoppaa ihan sellaisenaan, vain sipulilla ja kermalla höystettynä. Mies haluaa vihannessekoitusta ja siskonmakkaroita tai nakkeja mukaan.

2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi!