perjantai 2. toukokuuta 2014

Päivän naurut

Nyt tulee semmoista juttua, joka saa kuulemma isovanhemmat punastelemaan, hyvä jos ei pahastumaan. Otetaan nyt ensin viilennykseksi iltapäivällä otettu kuva:


Satoi isoja rakeita, vaikkei onneksi ainakaan vielä maa ole muuttunut valkoiseksi. Aurinkokin taitaa jo paistaa. Hyvä kuitenkin, kun otin eilen kukkakuvia. Esimerkiksi tämän onnenpensaan eli forsythian kuvan:


Pensas sai jo viime syksynä tappotuomion, jonka se ilmeisesti kuuli, kun tänä keväänä avasi mitä kauneimmat kukkaisoksat. Nyt pitää keksiä uusi paikka tämän tilalle jo tilaamalleni toiselle kevätkukkijalle.

Sitten näihin päivän nauruihin. Nimittäin naamakirja julkaisi ällisyttävän jutun, joka oli poimittu jommasta kummasta iltapäivälehdestä, joka oli poiminut sen joltain keskustelupalstalta. Nykyvanhemmille, siis osalle, on  kuulemma liian vaikeaa käyttää semmoisia sanoja kuin pimppi ja pippeli. Paitsi etteivät itse tohdi noin rivoja sanoja sanoa ääneen, pelkäävät että me isovanhemmat pahastumme niistä. Heh-heh. Luulin, että se oli jo meidän sukupolvemme, joka ei ollut pienenä tottunut tämmöiseen terminologiaan. Ehei, jotkut vaativat, että päiväkodissa puhutaan etupyllystä ja vieteristä!!! Kyse ei siis ollut tämän rohkeammista sanoista, niistä joita meidän ikäpolvemme mummut ja vaarit eivät ehkä oikeasti kehtaakaan sanoa ääneen. -  Lähdenkin tästä laittamaan iltaruokaa ja samalla voin kysyä meidän talossa asuvalta ukilta, mitä vieterille tänään kuuluu...

5 kommenttia:

 1. Heh, heh, etupylly. Saattaisivat nykyäidit punastella jos meikämummot kertoisivat ääneen kaikki ky-, ku-, yms nimet noille vieteripaikoille ja muille läheisille.

  VastaaPoista
 2. Hah, haa...no voihan vieteri;)

  VastaaPoista
 3. hahaaa etupylly????.
  Mukavaa viikonloppua sinulle.

  VastaaPoista
 4. Vaikka lasten ja perheiden parissa päivätyötäni teen, en ole kuullutkaan moisista uussanoista. :)
  Eskarilaisten kanssa tulee kyllä tutuiksi nuo ihan perinteiset nimitykset, jmyös ne rumimmat. Jotkut lapset tuntevat jopa koko repertuaarin, ja katsovat 'velvollisuudekseen' saattaa nimitykset muittenkin sanavarastoon. :D

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!