lauantai 24. toukokuuta 2014

Ensimmäiset

Ensimmäiset kukat rautatieomenpuussa tuoksuvat huumaavasti. Tämänhän ostin vuosi sitten eikä se muistaakseni silloin enää ainakaa suuremmin tehnyt kukkia. Tästä tulee niin mieli hyväksi, kun terassilta ihailen. Yritän huomenna muistaa kuvata vaikka koko puun.


Ensimmäiset ruohonleikkuut on tehty. Kaksi kolmannesta pihasta on ajettu, kolmas, se johon tulee kasvilavat, on leikkaamatta. En patista miestä, joka oli sekä eilen että tänään urakan jälkeen aika reporankana. Leikatulla nurmella tepasti mustarastas ja kaiveli evästä. Räksyt olivat samassa puuhassa. Kaksi pikkulintua harrasti "lintuseksiä", mutta olivat niin nopeaotteisia, etten saanut selvää lajista.

Ja vielä yhdet "ensimmäiset": tein kevään ekan raparperipiiraka ja ai ettäs oli hyvää. Sitä piti ottaa oiekin toinenkin annos!

Tässä ohje, kotoisin omasta päästä. Raparperin oksaalihapon takia sen kanssa pitäisi olla aina tarjolla maitotuotteita ja tuon päällisen ansiosta ei tarvitse ottaa enempää maitolasillista kuin vispikermaakaan kyytipojaksi.

RAPARPERIPIIRAKKA

Pohja:
Myllyn parhaan muropohjataikinaa (400g)

Täyte:
7-8 raparperinvartta
sokeria
2 rkl perunajauhoja

Päälle:
1 prk eli 250 g maitorahkaa (Ekströmin)
1prk kermaviiliä
2 kananmunaa
vähän sokeria

Taputtelin taikinan aika ison vuoan pohjalle ja laidoille. Perkasin raparperit ja.leikkasin ne n. sentin paksuisiksi. Lisäsin sokeria ja perunajauhoja. Sokeria en mitannut, mutta olisikohan ollut 1/2 - 1 dl? Annoin raparperipalojen maustua hetken aikaa ja sitten kaadoin ne taikinapohjan päälle. Päälle kaadoin rahka-kermaviili-munaseoksen, johon lisäsin varmuuden vuoksi vähän vielä sokeria. Ja sitten uuniin: kiertoilmauuni 180 astetta ja n. 40 min. Kypsyys kannattaa kokeilla tikulla.

4 kommenttia:

 1. Rapparipiirakka on aina niin hyvää! Pidin mustaa sankkoa oman rapparini päällä, niin kasvu alkoi tavanomaista aikaisemmin:)

  VastaaPoista
 2. Kukkivat puut näin toukokuussa ovat suuri ilo! Taidanpa kokeilla piirakkaasi!

  VastaaPoista
 3. Ihanasti kukkii omenapuu.Rakastan muuten raparperipiirakkaa yli kaiken.

  VastaaPoista
 4. Kukkivat omenapuut ovat alkavan kesän kauneimpia puita ♥
  Suven suloista viikonloppua ♥

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!