perjantai 25. heinäkuuta 2014

Erikoinen tapaus

Istuin kaikessa rauhasa aamupalalle, kun huomasin lähimännyssä linnunpöntön päällä pikkuisen oravan, ilmeisesti sen saman, joka kävi jo aikaisemmin tervehtimässä. En oikein hyvin nähnyt sitä ja lähdin hakemaan kameraa "lisäsilmiksi". Tulin vilauksessa takaisin pääsätkseni ihmettelemään, minne linnunpönttö on kadonnut. Se oli tosiaan tipahtanut sillä aikaa maahan. En ole vieläkään uskaltanut mennä katsomaan, onko pöntön alla pikkuorava-vainaa vai ehtikö se lentää sivuun. Kumma juttu joka tapauksessa.


Jäniskin piipahti pihassa, istui ja tarkkaili nähdäkseni pääasiassa kasvilaatikoitani. Kävinkin myöhemmin hakemassa ensimmäisen kypsän kurkun kasvihuoneesta parempaan talteen. Varmuuden vuoksi.

Meillä alkaa ensi viikolla katuremontti, joka aiheuttaa hankaluutta asukkaille monen kuukauden ajan. Katu päällystetään, mutta sitä ennen rakennetaan hulevesioja ja -kaivot. Katuvalotkin asennetaan ja kanttikivet, joita varmaan auramiehet tulevat kiroamaan. Me, jotka olemme projektin loppupäässä, saamme aikaisempaa kapeamman kadun, mutta kai tänne postiauto ja roskisauto sentään matuvat ajamaan. Jossain vaiheessa kuitenkin taloliittymät ovat ainakin ajoittain kiinni ja autoille määrätään tilapäiset parkkipaikat. Toivottavasti ei kauas, sillä silloin me olemme täysin jumissa, kun kummastakaan ei ole pitkänmatkan kävelijöiksi. Mittamiehet kävivät jo tänään. Seuraavaksi kai kaatuu yksi sähkötolppa ja muutama komea mänty kujan alkupäästä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!